Tarih: 10.06.2016 20:17

Almanya’nın uyum anlayışına bak..

Facebook Twitter Linked-in

Almanya’nın Hamburg kentinde Türkçe Almanca radyo programlarının yer aldığı göçmenlere yönelik radyo kanalı  TİDE’ye  Hamburg  Eyalet hükümetinin ödenek sıkıntısını ileri sürerek  kapatılmak isteniliyor.
 Göçmenlere yönelik yayınlarıyla Almanya’da uyuma örnek gösterilen radyonun kapatılması özellikle Hamburg’da yaşayan Türk kökenliler tarafından tepki ile karşılanırken,radyonun sabah 9-10 saatleri arası yayın yapan Merhaba Hamburg  programı yapımcısı Kazım Korkmaz ve radyo spikerleri Erdinç Atalay ve Serkan Alkay ,sosyal medya üzerinden başlatılan imza kampanyasına imza verilmesi çağrısın da bulundular.
 
Radyo’ma ‘DOKUNMA’
 
Uyumdan bahsedip,uyuma örnek gösterilen radyo’nun  kapatılmasına anlam vermeyen TİDE radyosunun Türk kökenli dinleyicileri ,Hamburg Alman Sosyal Demokrat Partili(SPD) Belediye başkanı Olaf Scholz’a gönderilmek üzere başlatılan imza kampanyasına büyük ilgi gösteriyorlar.
Sosyal Demokrat bir başkanın radyo dinleyicilerinin sesine kulak vereceğine inandıklarını söyleyen TİDE radyosunun Türk kökenli dinleyicileri ’Ödenek sıkıntısı diyorlar.Her yer ödenek var da,uyuma örnek gösterilen radyoya mı yok?.Bunların uyum anlayışına bir anlam veremiyoruz.Sosyal Demokrat bir başkana yakışmıyor’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.
‘Bunların derdi dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer alan Türkçe’nin sesini kısmak
’ diyen bazı dinleyiciler ise Hamburg belediyesi önünde ‘Radyoma dokunma’ eylemi yapmaya hazırlanıyorlar.
Hamburg’da uyuma örnek radyonun kapatılması sürerken,Hamburg Eyalet Meclisinde bulunan Türk kökenli milletvekillerinden konu ile ilgili açıklamada bulunmamaları ise radyo dinleyicileri ve Türk toplumu arasında şaşkınlıkla karşılanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —