Tarih: 03.12.2021 23:49

Almanya'da koronavirüs önlemleri arttı! Aşı olmayanlara yeni kısıtlamalar getirildi

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'da Kovid-19 vakalarının artması ve bazı bölgelerde hastanelerin kapasitesinin sınırına gelmesi sebebiyle Kovid-19 tedbirleri yeniden artırıldı. Başbakan Angela Merkel, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınacak önlemleri değerlendirmek için eyalet başbakanlarıyla görüştü.

''DURUM ÇOK CİDDİ''

Merkel, Kovid-19 vaka sayılarının yüksek seviyede seyrettiğine ve bazı hastanelerde hastaların başka bölgelere sevk edildiğine işaret ederek "Durum çok ciddi" dedi. Sağlık sisteminin yükünün azaltılması ve salgındaki dördüncü dalganın kırılması gerektiğini vurgulayan Merkel, bunun için yeni tedbirlerin alındığını belirtti. Halkı hatırlatma dozunu olmaya çağıran Merkel, iki aşının sürekli geçerli olmayacağını Avrupa Birliği düzeyinde de iki doz aşının geçerliğini 9 ay sonra kaybetmesinin tartışıldığına işaret etti.
 

AŞI ZORUNLULUĞU ŞUBATTA GELİYOR

Merkel, meclis karar aldıktan ve herkesin aşı olabileceği güvence altına alındıktan sonra aşı zorunluluğunun şubat sonunda yürürlüğe girebileceğini aktardı. Başbakan Merkel, eyalet yönetimlerinin, toplantıda alınan tedbirleri gerektiğinde sertleştirebileceğini kaydetti.

AŞI OLMAYANLAR MAĞAZALARA GİREMEYECEK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —