Almanya’da hastaneler alarm veriyor

Alman Hastaneler Birliği yoğun bakımlardaki korona hastalarının sayılarının artmasına bağlı olarak, diğer rahatsızlıkları nedeniyle yoğun bakımda tedavi olmaları gereken hastaların sıkıntı yaşayabileceğini açıkladı.

Almanya 21.04.2021 19:06:11 0
Almanya’da hastaneler alarm veriyor

Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gernot Gass Funke Medya Grubu gazetelerine verdiği demeçte, Almanya'da artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi. 

Bu durumda ameliyatların da ertelenebileceği uyarısında bulunan Gass,"Enfeksiyon durumu önümüzdeki haftalarda gevşeme göstermezse birçok klinik ameliyatları haftalarca değil aylarca ertelemek durumunda kalabilir" dedi.

Kliniklerin yüzde 90'ının operasyonların yüzde 10'dan fazlasını ertelediğini, kiliniklerin yüzde 50'sinin ise ameliyatların yüzde 20'den fazlasını ertelediğini kaydeden Gass, halihazırda kalça protezi ameliyatlarının yüzde 40'ının ertelenmesini örnek gösterdi.

Kanser hastaları için ameliyat süreleri uzuyor

Alman Kanser Derneği Başkanı Thomas Seufferlein ise kanser hastaları için tedavi koşullarının giderek kötüleştiğini belirterek, "Enfeksiyon durumunun kötüleşmeye devam etmesi halinde öngörülebilir operasyonlarda bekleme süreleri uzayabilir" uyarısında bulundu. Seufferlein Funke Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Triyaj hakkında konuşmak istemiyorum ama birçok klinik artık önceliklendirme yapmak durumunda" dedi.

Durumu stabil olan kanser hastalarının operasyonları için normalden iki ya da üç hafta daha uzun süre beklemeleri gerektiğini kaydeden Seufferlein, ertelemelerin bazı tümörlerde kötüleşmeye neden olabildiğini ve yeni teşhis konmuş kanser hastaları için ise strese yol açtığını belirtti.

Yoğun bakımlar neredeyse doldu

Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin sadece yüzde 10'unun boş olduğunu belirten Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği (DIVI) Başkanı Gernot Marx, Funke Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, 6 bin yoğun bakım hasta sayısı aşıldığında hastanelerde sadece acil kriz tedavisi yapılabileceğini kaydetti.

Marx bu durumdan ağırlıklı olarak, planlı kalp ameliyatları ya da tümör operasyonlarının etkileneceğini aktardı.

Alman Federal Meclisi‘nin onayına sunulan, kısıtlamaları genişletecek "acil durum freni" düzenlemesinin kısa zamanda etkisini göstermemesi halinde birkaç hafta içinde hastanelerde acil servis yatakları gerekeceğini söyleyen Marx "İşte o zaman felaket modunda oluruz ki Covid ve hayati tehlike arzeden hastalara bakmaları için diğer departmanlardan personel çekmemiz gerekir. Bu da diğer hastalar için daha az ve kötü bakım anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Hamburg’da Soğuk Gece: St. Pauli, Mönchengladbach’a Farklı Yenildi

St. Pauli’nin Rakibi Belli Oldu: DFB Kupası’nda Mönchengladbach Deplasmanı

Hamburg Sürücü Adayları İçin Umut Veriyor: Ehliyet Artık Daha Ucuz Olacak

Hannover’de Katılım Toplantısı: Onay, Bothfeld-Vahrenheide Halkıyla Buluşuyor

Hannover’de Kuş Gribi Alarmı

Dortmund Polisi Uyardı: “Cadılar Bayramı Aptallığın Kılıfı Değil”

Yükleniyor

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

  • Cumartesi 25.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Pazar 24.7 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.2 ° / 13.5 ° false