Almanya'da Bakanlar Kurulu, Kovid-19'la mücadele tedbirlerinin sertleştirilmesini onayladı

Almanya

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede tedbirlerin 1 Ekim'den itibaren sertleştirmesine ilişkin Enfeksiyon Koruma Yasası'nda düzenlemeye gidilmesine onay verdi.

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede tedbirlerin 1 Ekim'den itibaren sertleştirmesine ilişkin Enfeksiyon Koruma Yasası'nda düzenlemeye gidilmesine onay verdi.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve Adalet Bakanı Marco Buschmann, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, 1 Ekim 2022'den 7 Nisan 2023'e kadar geçerli olacak yeni düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı.
 

Lauterbach, Kovid-19 salgınına sonbaharda daha iyi hazırlık yapmak için bu düzenlemenin yapıldığını belirterek, "Sonbaharda belirgin bir Kovid-19 dalgası bekliyorum. Böyle bir dalga geldiğinde hazırlıklı olmamız lazım. Bunun içinde federal düzeyde hazırlık yaptık ve eyaletlere de önlem almak için yetki verdik." dedi.

Bu düzenlemeyle amacın ölümleri, hastalığın ağır geçmesini ve hastanelerin kapasitesini aşmayı önlemek olduğunu aktaran Lauterbach, Kovid-19'un BA.5 varyantının geçen yıllardaki varyantlarından daha hızlı yayıldığını kaydetti.

Lauterbach, salgında mücadele konusunda alınacak önlemlerde geniş imkanlar sunulduğuna dikkati çekerek, "Bunların hepsinin kullanılmamasını umut etmiyorum ancak bunlar gerektiğinde kullanabilir olmalı. Bu konuda hemfikir kaldık. Tümden kapanma olmaması ve okulların kapatılmaması konusunda da mutabık kalındı." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Buschmann da salgınla mücadeledeki önlemlerde iyi ve ölçülü bir düzenleme getirdiklerini belirterek, uzmanların salgında zor durumla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunduklarını, bunun için sonbahar ve kış dönemi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Buschmann, bu düzenlemelerle özellikle riskli grupların korunmasının öngörüldüğüne işaret ederek, "Düzenlemeyle tedbirler konusunda uygulanabilecek maksimum bir çerçeve veriliyor. Eyaletler daha azını uygulayabilir. Bunları kullanmak zorunda değiller. İstisnalar da getirebilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar Kurulunda kabul edilen düzenlemeye göre, Almanya genelinde hava trafiğinde ve toplu taşıma araçlarında FFP2-maske takma zorunluluğu 1 Ekim'den sonra da devam edecek. Yaşları 6 ila 14 olan yolcular, toplu taşımada ve uçaklarda çalışan personel tıbbi maske kullanabilecek.

Hastane ve bakım kurumları ile benzeri işletmelere girişlerde maske takma ve test zorunluğu getirilecek, buralarda çalışanlar için test zorunluluğu bulunmayacak.

Eyaletlere de sağlık sisteminin işlevini yerine getirmesi ve kritik altyapının korunması için 1 Ekim'den itibaren 2 aşamalı önlemler alma imkanı verilecek.

Birinci aşamada eyalet yönetimleri halka açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirebilecek. Kültür ve spor  etkinlikleri ile restoranlarda, iyileşmiş, Kovid-19 testi negatif olanlar veya aşıları tam olup da son aşısı 3 aydan eski olmayanlar, bu zorunluluğun dışında tutulabilecek.

Cezaevleri, mülteci yurtları, kreş ve okullar gibi insanların toplu halde bulunduğu belirli yerlerde test zorunluluğu da getirilebilecek.

Ayrıca okullarda, yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için gerekli görülüyorsa 5. sınıftan itibaren maske zorunluluğu uygulanabilecek.

İkinci aşamada eyalet meclisleri, sağlık sisteminin veya diğer kritik altyapının çökme tehlikesine karşı, açık havada yapılan etkinliklerde herkese maske zorunluluğu getirme, hijyen konseptleri geliştirme, halka açık iç mekanlarda yapılan etkinliklere katılacakların sayısını sınırlama ve sosyal mesafeye uyma gibi önlemler alabilecek.

Bakanlar Kurulunun kabul ettiği düzenlemenin, Federal Meclis (Bundestag) ve Federal Eyaletler Temsilciler Meclisinden (Bundesrat) geçmesi gerekiyor.



Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Yükleniyor