Almanya'da aşırı sağcı örgütlere yönelik operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı

Almanya

Almanya'da aşırı sağcı terör örgütleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 11 eyalette yapılan aramalarda 4 kişi yakalandı.

Almanya'da aşırı sağcı terör örgütleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 11 eyalette yapılan aramalarda 4 kişi yakalandı.

Federal Savcılıktan yapılan açıklamada, ülkenin iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatının bulgularına dayanarak ABD menşeli Atomwaffen Division Deutschland (AWDD) ve Sonderkommando 1418 terör örgütleri hakkında Eylül 2019'dan bu yana soruşturmalar yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturmalar kapsamında çeşitli aşırı sağcı terör örgütleri üyeleri arasında bağlantıların olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Bu kapsamda ülkede aşırı sağcı gruplara karşı 11 eyalette toplam 50 kişiye yönelik operasyonda 61 ev ve iş yerinin arandığı aktarılarak, Alman vatandaşı Leon R, Maximilian A, Eric K. ve Bastian A'nın aşırı sağcı suç örgütü "Knockout 51" üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Leon R'nin lideri olduğu Knockout 51 örgütünün üyelerinin ayrıca "adam yaralama, kamu düzenini bozma ve güvenlik güçlerine saldırıyla" suçlandığı bildirildi.

Ayrıca operasyon sırasında Knockout 51 örgütünü destekledikleri gerekçesiyle 14 kişinin evlerinin de arandığı ifade edildi.

Leon R'nin tespit edilen bağlantılardan, 2020'de faaliyetleri yasaklanan aşırı sağcı örgüt Combat 18'i tekrar faaliyete geçirdiğinden şüphelenildiği ve bu konuda da soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında Combat 18'in elebaşı, üyesi veya destekçisi olduğundan şüphelenilen 21 kişinin ev ve iş yerlerinde aramaların yapıldığı kaydedildi.

Leon R'nin ayrıca Almanya'da ilk kez 2018'de internet üzerinden örgütlenen AWDD üyesi olmakla da suçlandığı bildirildi.

Bu arada siyasetçilere, devlet kurumlarına ve halka saldırılarla kaos çıkararak muhtemel bir "ırk savaşında" beyaz nüfusun galip gelmesini hedefleyen AWDD'ye üye olan veya destekleyen 10 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.

Sonderkommando 1418 örgütünün, 2019-2020'de internette sohbet grubu üzerinden faaliyetler yürüttüğü ve terör saldırıları yaparak demokratik düzeni yıkmayı planladığı belirtildi.

Federal Savcılığın, Sonderkommando 1418 terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 5 kişinin evlerinin ve iş yerlerinin arandığı kaydedildi.

Soruşturmanın ve aramaların devam ettiği, gözaltına alınanların bugün ve yarın tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarılacağı aktarıldı.

Öte yandan Spiegel dergisinin haberine göre, operasyona Askeri İstihbarat Servisinin (MAD) de katıldığı ve evi aranan bir şüphelinin muvazzaf asker olduğu iddia edildi.



Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

St. Pauli’de Polis Şiddetine ve Ayrımcılığa Karşı Ortak Ses

Hamburg-Schnelsen’deki Saldırganlar Her Yerde Aranıyor

El Bagajı Ücretsiz mi Olmalı? AB'den Yeni Tatil Hamlesi

Berlin'de, Gazzeli çocukların fotoğrafları Federal Meclis'in önünde sergilendi

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

Futbolda Passolig dönemi sona erdi! Artık maçlara kimlikle girilecek

Hamburg'da Aile Dramı: Genç Kadın Öldürüldü, Zanlı Hayatını Kaybetti

Kiel’de Ortak Kabine: Hamburg ve Schleswig-Holstein Güçlü İşbirliğini Pekiştiriyor

Hamburg’da “Komşuluk Parkı” Genişletiliyor: Rot-Grün Koalisyonundan Yeni Hamle

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: Kalk Ekibi Bir Dizi Madde Ele Geçirdi

Tevfik Şendöl’e Gazetecilik Ödülü

Hamburg’da Ücretsiz Öğrenci Bileti Büyük İlgi Gördü

Hannover’de Katolik Kreşlerine Destek Güçlendirildi: Yeni Anlaşma 2029’a Kadar Geçerli

FC St. Pauli, Forvet Hattını Güçlendirdi: Andréas Hountondji Sezonluk Kiralandı

Kühne Operası: Tartışmalı Geçmişe Sahip Zehirli Bir Hediye

Tüketicinin Sesi Hamburg’da Yükseliyor: 120 Bin Kişi Danışmanlık Aldı

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nden Coşkulu Yaz Şenliği: “Yaza Merhaba Festivali”

Hamburg Türk Öğretmenler Derneği’nden Kota Uygulamasına Tepki: “Her Çocuk Eşit Eğitim Hakkına Sahiptir”

Hamburg, 2025 Avrupa’nın “Ağaçlar Şehri” Seçildi

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Yükleniyor