Almanya Başbakanı Merkel, yoğun bakımdaki doktorların 'yardım' çağrılarının duyulmasını istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Kovi-19) salgınının üçüncü dalgasında yoğun bakım doktorlarının ardı ardına yaptıkları yardım çağrılarına kulak verilmesini talep etti.

Almanya 16.04.2021 14:11:39 0
Almanya Başbakanı Merkel, yoğun bakımdaki doktorların
Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Kovi-19) salgınının üçüncü dalgasında yoğun bakım doktorlarının ardı ardına yaptıkları yardım çağrılarına kulak verilmesini talep etti.
Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerin sertleştirmesini öngören Enfeksiyon Koruma Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı, Federal Meclis'te görüşülmeye başlandı.
Başbakan Merkel, burada yaptığı konuşmada, salgındaki üçüncü dalganın frenlenmesi ve vaka sayılarının artmasının durdurulması gerektiğini söyledi.
Bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Merkel, durumun çok ciddi olduğunu vurguladı.
Merkel, Robert Koch Enstitüsünce açıklanan rakamların ve yoğun bakım servislerdeki durumun üçüncü dalganın ülkede hakim olduğunu gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
"Yoğun bakım doktorları ardı ardına yardım çağrıları yapıyor. Bu acil çağrılarını duymazdan gelirsek, biz kimiz? Doktorları ve hemşireleri yalnız bırakamayız. En iyi tıp sanatı ve en özverili çabayla bile bu üçüncü dalgada virüse karşı mücadeleyi tek başlarına kazanamazlar. Onların bizim desteğimize ihtiyacı var."
"Virüs, yarım yamalak davranmayı affetmez"
Salgınla mücadelede ülke genelinde aynı kuralların geçerli olması ve haftalık 100 bin kişide vaka sayısının 100'ü aştığı bölgelerde "acil fren" uygulamasına geçilmesi gerektiğini vurgulayan Şansölye Merkel, yasa tasarısında sert tedbirlerin yer aldığının bilincinde olduğunu kaydetti.
Merkel, yasa tasarısında yer alan ve büyük tepki çeken gece dışarı çıkma kısıtlamasını da savunarak, bunun yeni bir buluş olmadığını, başka ülkelerin ve Almanya'da bazı eyaletlerin daha önce bu tedbiri uyguladığını anımsattı.
Virüsle kararlılıkla mücadele edilmesini ve yasa tasarısının hızlı şekilde Meclis'ten geçmesini isteyen Merkel, "Virüs yarım yamalak davranmayı affetmez, sadece her şeyi zorlaştırır. Virüs tereddüt etmeyi affetmez, sadece her şeyi daha da uzatır. Virüs kendisiyle pazarlık yaptırmaz, sadece tek bir dili anlıyor, kararlılık dilini." değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Merkel, salgının ilk dalgasında alınan tedbirlere işaret ederek, "Daha önce başardık, şimdi tekrar başarabiliriz." dedi.
Gece dışarı çıkma kısıtlamasına tepki
Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner ise gece dışarı çıkma kısıtlamasının Anayasa'ya uygunluğu açışından "problemli" olduğunu ileri sürerek, partisinin bu yasanın Anayasa'ya uygun olması için öneriler sunacağını ifade etti.
Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Alice Weidel, yapılacak yasa değişikliklerini temel hak ve özgürlüklere bir saldırı olarak nitelendirdi.
Weidel, dışarı çıkma yasağının ölçüsüz ve Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.
Tasarının gelecek hafta Federal Meclis'te oylanması bekleniyor
Alman hükümeti salgınla mücadelede, Enfeksiyon Koruma Yasası'nda değişiklik yaparak, haftalık 100 bin kişide vaka sayısının 100'ü aştığı bölgelerde "acil fren" uygulamasına geçmeyi hedefliyor.
Bu uygulama, temasların kısıtlanması, mağazaların yanı sıra kültür ve spor merkezlerin kapatılması, gece sokağa çıkma kısıtlanması gibi tedbirleri içeriyor.
Yasa tasarısının gelecek hafta Federal Meclis'te oylanması bekleniyor.
 

 
 
 

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Hamburg’da Soğuk Gece: St. Pauli, Mönchengladbach’a Farklı Yenildi

St. Pauli’nin Rakibi Belli Oldu: DFB Kupası’nda Mönchengladbach Deplasmanı

Hamburg Sürücü Adayları İçin Umut Veriyor: Ehliyet Artık Daha Ucuz Olacak

Hannover’de Katılım Toplantısı: Onay, Bothfeld-Vahrenheide Halkıyla Buluşuyor

Hannover’de Kuş Gribi Alarmı

Dortmund Polisi Uyardı: “Cadılar Bayramı Aptallığın Kılıfı Değil”

Esra Öztürk: “Ben Değil, Müzik Soundum Değişti”

Münih’te Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Hamburg, EURO 2024’te Sürdürülebilirlikte Örnek Oldu

Jobst Schlennstedt “Stecknitz-Mörder” Romanını Lübeck’te Tanıtıyor

Bürgerhaus Harburg Yenileniyor: Harburg’un Kültürel Kalbi Modern Bir Görünüme Kavuşuyor

St. Pauli Tarihi Bir Zafer Yazdı: Hoffenheim’i Penaltılarda Eledi!

Hamburg Altona’da Hizmetler Tek Çatı Altında: Yeni Hamburg Service Merkezi Aralık’ta Açılıyor

Bremen’de Genç Bilim İnsanlarına Ödül: Dr. Hans Riegel-Fachpreise Sahiplerini Buldu

Hannover’dan Yenilikçi Adım: “digital.KIOSK” Kapılarını Açtı

Berlin, 2035’te “Dünyanın Vitrini” Olmak İstiyor

Hamburg’da Lernferien Başladı: Çocuklar Gönüllü Olarak Okulda Öğreniyor

Hamburg’da Grippe-Impftage Başlıyor: Tüm Bezirker Açık Aşı Günleri Sunuyor

Schlachthofstraße Barınağında Skandal: Sığınmacılar Geceyi Sokakta Geçirmek Zorunda Bırakıldı

Dilara Kırmıt Gazze İçin Podyumda: Güzelliğini Vicdanla Buluşturdu

Bremen Uyuşturucu Yardım Stratejisini Genişletiyor: 2026 ve 2027 İçin 10 Milyon Euro Ayrıldı

Çikolata Uğruna Otomata Kolunu Sıkıştırdı

Yükleniyor

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

  • Çarşamba 23.9 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.8 ° false