Tarih: 18.03.2024 14:49

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Alman dış istihbarat teşkilatı Federal Haber Alma Servisi (BND), alışılmadık bir kampanya ile eleman arayışına başladı. Teşkilat, "Terörist arıyoruz" gibi dikkat çekici sloganlarla yeni istihbarat elemanlarını çekmeye çalışıyor.

BND, sokaklara astığı afişler ve sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanya ile gençlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. "Terörist arıyoruz" yazan afişlerde daha küçük puntolarla "Onları bizimle birlikte bul" notu yer alıyor.

Teşkilatın Başkanı Bruno Kahl, kampanyanın nüfusun yaşlanmasından kaynaklanan eleman eksikliğini gidermeyi amaçladığını belirtti. BND, yeni elemanların güvenlik kontrollerinden geçirildiğini, cep telefonlarının yasak olduğunu ve evden çalışmanın mümkün olmadığını vurguladı.

BND'nin yeni logosu da dikkat çekiyor. Federal Kartal'ın yuvarlak çerçeveyle birleştiği yeni logo, Almanya'nın sembolü ve demokrasinin koruyucusu olarak nitelendiriliyor.

Teşkilat, üniversitelere giderek gençlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. 15-35 yaş arası kişilere ulaşarak geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlayan BND, farklı eğitim seviyelerine uygun 450 ayrı alanda çalışma imkanı sunduğunu belirtiyor.

BND Başkanı Kahl, yeni ve çarpıcı sloganların özellikle hedef odaklı bir reklam kampanyasına kapı açtığını belirtiyor. "BND'nin seni aradığını düşünsene" gibi çift anlamlı sloganlar, istihbarat teşkilatının ilgisini çekmeyi amaçlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —