Akasya Çiçeği” pazartesi günü raflarda

Yazar İhsan Tarakçı'nın “Akasya Çiçeği” isimli romanı pazartesi günü raflardaki yerini alacak.

6.01.2023 22:17:51 0
Akasya Çiçeği” pazartesi günü raflarda
Elâzığ’ın sevilen simalarından Yazar İhsan Tarakçı'nın “Akasya Çiçeği” isimli romanı internet sitelerinde satışa sunuldu, pazartesi günü ise raflarda okuyucuyla buluşacak.

Hayatın ayak izlerinin bulunabileceği “Akasya Çiçeği”, okuruna ayı anda farklı iklimleri yaşatacak, okuyucunun elinden düşürmesi zor bir eser olacak.
 
Gizemli bir coğrafyada yaşayan aydınların, sıradan insanların derin, ironik, hüzünlü hikâyeleri yer alıyor “Akasya Çiçeği”nde. Esnafı, bürokratı, aydını, mahalle dayanışmasına tanık olunacak. Kitap, anlatının kaçınılmaz dağınıklığını yalınlığı arkasına alarak aşıyor, okura yeni bir alan açıyor. Tarakçı kitabında “Nisan yağmurunda, leylak ağaçlarının suya olan hasreti vuslata ererken erguvanlara nazire yapan muhteşem renkleri, tanıklık eden gözleri kıskanmaya davet ediyordu. Bu şehrin havası bambaşkaydı. Yağmurlar bir başka yağmakta, çiçekler daha bir çalımla açmaktaydı... Bazı değerlerin öylesine farkına varıyordu ki “normal insanların hiç de umursamadığı pek çok konuda, onun tavırlarıydı asıl üzerinde durulması ve ders alınması gereken… Cemil, Marcuse’un deyimiyle “anlamlıyı saçmaya, saçmayı anlamlıya” dönüştüren kayıp bir hikâyenin kabul edilmemiş öznesiydi. Belki de o, öznel hakikatin vücut bulmuş hâliydi…” cümleleriyle okuyucuyu iç dünyasıyla da buluşturuyor.
 
İhsan Tarakçı’nın paylaşımı
 
İhsan Tarakçı kitabına dair ilk paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
 
“Akasya Çiçeği adlı Roman türü kitabım bugün itibariyle okuyucusuyla buluşmaya hazırdır. Bu eserin hayat bulmasında emekleri yadsınamaz kurumlara ve şahıslara teşekkür borcum var, belirtmek isterim. Öncelikle,  ALFA Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti 'ye,  Yayıncı ve Genel Yayın Yönetmeni: M. Faruk Bayrak'a, Genel Müdür, Vedat Bayrak'a, Koordinatör Çetin Şan'a, Koordinatör Vezir Bülent Sarıyer'e, Basın ve yayımcılık dünyasının saygın yayınevi Alfa Kitap ve yetkilileriyle diyaloğumu sağlayan ve süreci hassasiyetle takip eden şehrimize kendi hizmetleri alanında çıta yükselten, modern kitapçılık mağazacılığı açısından ülkemizin ilk 10 kitap mağazası arasında yer alan batı kitap ve kırtasiye mağazalarının sahibi Mustafa Batı ve Oğuzhan Batı kardeşlerime, eserin, kurgusundan, bölümlerin tasnifine ve teknik analizine kadar hemen hemen her konuda emeği olan Hakan Esen ağabeyime, gerek mesleki yaşantımda gerekse yazım hayatında örnek aldığım değerli büyüğüm, manevi babam Fazlı Köksal 'a,  Avukat Cem Bayındır kardeşime, Öykü yazarı değerli dostum Nazmi Bayri beyefendiye, Yeğenim Doç. Dr. Kadri Kulualp'a, Oğlum Dr. Mühendis Emin Tarakçı'ya, Romanı nihayete erdirmekte yıldığım zamanlarda motivesiyle ve desteğiyle her zaman yanımda olan eşim Ayşegül Tarakçı'ya içten teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Okuyucuyla buluşacak
 
Tarakçı paylaşımında “Akasya Çiçeği’, pazartesi gününden itibaren Batı Kitap ve Kırtasiye’nin tüm mağazalarında raflarda yerini alacaktır. Kitabı Elâzığ dışından tedarik etmek isteyenler internet aracılığıyla kitap sitelerinden ulaşabilir. Son olarak önümüzdeki günlerde kitabın lansmanı yapılacaktır. Bu süre zarfında kitabı okuyanlarla kitabın eleştirisini yüz yüze yapabilecek ve güzel bir imza etkinliği de organize edebileceğiz.” vurgusu da yaptı.
 

 

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Yükleniyor

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

  • Perşembe 10.3 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 8.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 11 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu