AHMET AKIN’DAN 'KARADENİZ DOĞAL GAZI' AÇIKLAMASI: “MÜJDEDEN SONRA KONUTLARDA FATURALAR 3,5 KAT, SANAYİDE İSE YAKLAŞIK 6 KAT ARTTI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğunun duyurulmasının ardından doğal gaz fiyatlarda yaşanan artışa dikkat çekerek, “Müjdeden sonra konutlarda faturalar yaklaşık 3,5 kat, sanayide ise yaklaşık 6 kat arttı. Bu d

Medya 9.04.2023 10:52:51 0
AHMET AKIN’DAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğunun duyurulmasının ardından doğal gaz fiyatlarda yaşanan artışa dikkat çekerek, “Müjdeden sonra konutlarda faturalar yaklaşık 3,5 kat, sanayide ise yaklaşık 6 kat arttı. Bu durum, iktidarın enerji zamlarının patronu olduğunu gösterdi” dedi.

Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğunun duyurulmasının ardından doğal gaz fiyatlarda yaşanan artışa dikkat çekti. Akın, açıklamasında şunları kaydetti:

“DÜŞEN TEK ŞEY, VATANDAŞIMIZIN ALIM GÜCÜ OLDU”

“İktidar, Karadeniz’de bulunan doğal gazı vatandaşımızın refahı için kullanmak yerine, 2020 yılından bu yana siyasi şov malzemesi yapmayı tercih etti. İktidar, 2020 yılından bu yana, Karadeniz doğal gazıyla vatandaşın faturasının düşeceği vaadinde bulundu. 2020 yılından bu yana düşen tek şey, maalesef vatandaşımızın alım gücü ve milli paramız Türk lirasının değeri oldu. Müjdeden sonra Türkiye, Avrupa bölgesinde enerji enflasyonunda birinci sıraya yükselirken orta ve düşük gelirli vatandaşlarımız ise enerji yoksulu haline geldi.

“BİR YIL İÇİNDE FATURASINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN DOĞAL GAZI KESİLEN ABONE SAYISI YÜZDE 42,3 ORANINDA ARTTI”

Müjdenin verildiği 2020 yılında, resmi raporlara göre geçici gaz kesintisi yaşayan abonelerin toplam sayısı 1 milyon 279 bin 990 kişiydi. Abonelerin yüzde 65,7’sine, yani 840 bin 954’üne, fatura bedelini zamanında ödeyemediği için kesinti uygulanmıştı. 2021 yılında ise geçici gaz kesintisi yaşayanların toplam sayısı 1 milyon 620 bin 64 kişiye çıkarken abonelerin yüzde 73,9’una, yani 1 milyon 197 bin 227’sine, fatura bedelini zamanında ödemedikleri için kesinti uygulandı. Karadeniz müjdesinden sonra bir yıl içinde faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı yüzde 42,3 oranında arttı. 2022 yılına ilişkin resmi veriler henüz yayınlanmadı ama artık vatandaşlarımız temel bir ihtiyaç olan ısınma ihtiyacını rahatlıkla karşılayamıyor.

“MÜJDEDEN SONRA KONUTLARDA FATURALAR 3,5 KAT, SANAYİDE İSE YAKLAŞIK 6 KAT ARTTI”

BOTAŞ’ın her ay açıkladığı tarifeye göre; Ağustos 2020’den bu yana vergi ve dağıtım bedeli hariç konutlardaki fiyat artışı yüzde 226,4, sanayideki fiyat artışı yüzde 576,4, elektik üretim santrallerindeki fiyat artışı yüzde 614,2 oldu. Başka bir deyişle müjdeden sonra konutlarda faturalar yaklaşık 3,5 kat, sanayide ise yaklaşık 6 kat arttı. Bu durum, iktidarın enerji zamlarının patronu olduğunu gösterdi.

“BU İKTİDAR, FATURALAR KATLANIRKEN GÖSTERMELİK İNDİRİMLERLE SEÇİME KADAR ALGIYI YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR”

Bu iktidarın, enerjide algı siyaseti dışında atacağı bir adım kalmadı. Geçtiğimiz yıl 550 bin nüfuslu Isparta’yı günlerce karanlıkta bırakan, Cumhuriyet tarihinin en fahiş zamlarıyla enerjiyi lüks haline getiren, sanayide doğal gaz ve elektrik kesintisi yaparak çarkların durmasına neden olan bu iktidar, faturalar katlanırken göstermelik indirimlerle seçime kadar algıyı yönetmeye çalışıyor. İktidarımızda, yüksek fiyatlı mevcut doğal gaz anlaşmalarını yeniden müzakere edeceğiz. Doğrudan destek vererek vatandaşlarımızı, sanayicimizi ve esnafımızı yüksek fiyatlar altında ezdirmeyeceğiz.”

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

Yükleniyor

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig