Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç 'ten İklim Değişikliği ve Kıtlık Uyarısı

Afrika'da kuraklık ve iç çatışmalar nedeniyle milyonlarca insan açlık tehdidi altında. BM ve uluslararası yardım kuruluşları acil önlem almazsa kitlesel ölümler kaçınılmaz.

Avrupa/Dünya 4.07.2024 11:52:00 0
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç

Afrika'da kuraklık ve iç çatışmalar nedeniyle milyonlarca insan açlık tehdidi altında. BM ve uluslararası yardım kuruluşları acil önlem almazsa kitlesel ölümler kaçınılmaz.
 

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç 'ten İklim Değişikliği ve Kıtlık Uyarısında bulundu
 

Küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Afrika kıtasında, kuraklığın sebep olduğu kıtlık tehlikesi giderek büyüyor. Özellikle kuraklık ve kıtlıkla birlikte iç karışıklıklar ve terörle mücadele edilen bölgelerde yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölüm oranları her geçen gün artıyor. Bu insani drama dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapan Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç, Nijerya’nın kuzeydoğusu ile Sudan’da açlıktan ölüm oranlarında ciddi artış olduğunu belirtti.

Osman Genç, Sudan’da iç savaş nedeniyle milyonlarca kişinin ülke içinde daha güvenli yerlere ve komşu ülkelere göç ettiğini, Nijerya’nın kuzeydoğusunda ise 15 yıldır devam eden iç isyan ve terör olayları nedeniyle yaklaşık 3 milyon kişinin çeşitli kamplarda hayat mücadelesi verdiğini ifade etti. Genç, her iki bölgede de Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yürütülen gıda yardımlarının fon yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldiğini belirtti.

Kitlesel Ölümler Kapıda

Genç, Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yayınlanan raporlara göre, Sudan’da iç savaş nedeniyle yerlerinden edilen yaklaşık 6 milyon kişinin çok acil gıda yardımına ihtiyacı olduğunu, güvenlik endişesi nedeniyle iç göçe maruz kalan bu nüfus içinde özellikle son 6 aylık dönemde yaşlılar ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplarda açlığa bağlı ciddi ölüm kayıtları olduğunu açıkladı. Nijerya’nın kuzeydoğusunda kamplarda kalan 3 milyon kişinin ise son 3 aylık dönemde günde bir öğün yemeği temin etmekte dahi zorlandığını belirtti.

UNICEF'in 2024 yılı Nisan ayı raporlarına göre, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki kamplarda “akut yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören çocuk sayısının 120 bini aştığı” bilgisi de Osman Genç tarafından paylaşıldı. Genç, BM ve diğer uluslararası insani yardım kurumlarının gerekli gıda desteği programlarını başlatmamaları halinde, bu ayın sonlarına doğru açlığa dayalı kitlesel ölüm haberlerinin duyulmaya başlanacağını vurguladı.

 

www.gazetehamburg.com

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Yükleniyor

loading

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

  • Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
  • Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu