Adnan Şenses son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden sanatçı Adnan Şenses için Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi - Şenses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığında defnedildi

Magazin 27.12.2013 21:41:12 0
Adnan Şenses son yolculuğuna uğurlandı
İSTANBUL (AA) - Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce vefat eden 78 yaşındaki sanatçı Adnan Şenses, son yolculuğuna sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda seveni tarafından uğurlandı.
 
Şenses için ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şenses'in tabutu Türk bayarağına sarılırken, önüne de fotoğrafı konuldu. Fenerbahçe amigolarından Paşalı Birol da tabuta "Sevgili Adnan Şenses güle güle, mekanın cennet olsun" yazılı dövizler bıraktı.
 
Törende Şenses'in eşi Lale Şenses ve ailesi, taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Lale Şenses, tabuta sarılarak ağladı. Gözyaşlarını tutamayan Lale Şenses'i, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
 
Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski siyasetçi Mehmet Sevigen, sanatçılar Selami Şahin, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gönül Yazar, Emel Sayın, Seda Sayan, Nükhet Duru, Serdar Gökhan ve Selçuk Ural, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Tekim, teknik direktör Yılmaz Vural ve Adnan Polat'ın da aralarında bulunduğu sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
 
 Törende, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun yanı sıra Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Gencay Çakıcı, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Ebru Gündeş, Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Tatlıses, Nilüfer, Muazzez Abacı, Alpay, Şadan Kalkavan, Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.
 
Teşvikiye Camisi'nin bulunduğu caddeye de Şişli Belediyesi tarafından üzerinde "Aramızda yaşıyor" yazısının bulunduğu Adnan Şenses'in dev boyutlu bir fotoğrafı asıldı.
 
İkindi vakti cenaze namazını kıldıran imam Halil İbrahim Kurşun, cenaze namazının ardından duasında Anadolu topraklarını Türklere yurt edindiren Alparslan, İstanbul surlarına bayrağı diken Ulubatlı Hasan, Çanakkale Geçilmez dedirten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ismini andı. Törene katılanlar burada alkışlayınca imam Kurşun da "Cenaze töreninde İslam'a göre alkış olmayacağını belirterek, duasına devam etti.
 
Törenin ardından Şenses'in tabutu sevenleri tarafından cenaze aracına konularak, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na gönderildi.
 
Sanatçı Adnan Şenses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
 Adnan Şenses'in özgeçmişi
 Bursa'da 1935'te doğan Adnan Şenses, Ankara'da başladığı ilkokula ailesinin taşındığı İstanbul'da devam etti.
 Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında müziğe başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan alan Şenses, çalışmaya başladığı Ankara Radyosu'nda 16 yıl görev yaptı. Ünlü gazinolarda çalışan ve birçok müzik albümü bulunan Şenses, 47 sinema filminde de rol aldı.
 
Şenses, "Altın plak"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle sahipti.
 

Hamburg-Eißendorf’da Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi

“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor

Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

Schanzenzelt Devam Ediyor: Kültür Çadırının Geleceği Güvence Altında

Bundesrat’tan Federal Bütçeye Eleştiri: Eyaletler ve Belediyeler Daha Fazla Desteklenmeli

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Hamburg’da Yaz Tatili Coşkusu: Yeni “Ferienpass” Tanıtıldı

Türküler Herne’de Yankılandı: Halk Müziğinin Ustaları Almanya’da Sahnedeydi

Hamburg Hauptbahnhof’ta Trajik Olay: Genç Adam S-Bahn'ın Altında Can Verdi

Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Yükleniyor

Hamburg-Eißendorf’da Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

  • Perşembe 36.8 ° / 25.8 ° Güneşli
  • Cuma 39.3 ° / 27.1 ° Güneşli