Tarih: 27.05.2021 20:39

AABF bünyesinde konservatuar kuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ile Köln/Wuppertal Müzik Yüksek Okulu Rektörü Prof. Dr. Heinz Geuen ile bugün imzalanan anlaşmayla federasyon bünyesinde konservatuar kurulmasının önü açılmış oldu.
Federasyonun Yol Bir Sürek Binbir Barış Senfonisi etkinliğinin hazırlık sürecine paralel olarak başlattığı konservatuar kurma çalışmaları kapsamında, üniversitelerde pedagojik ve sanat dalı olarak bağlama kürsüsü kurulmasının gerekliliği üzerinde ortak mutabakat sağlandı.
Bu doğrultuda, Şubat ayından itibaren başlayan AABF, Köln Bağlama Sertifika Kursları’nın, bağlamanın üniversiteler ve konservatuarlarda “Ana Sanat Dalı“ olarak yer alması bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Oldukça önemli bir adım
Federasyonun Müzik Akademisi projesinin ilk adımı olan Bağlama/Koro Sertifika Eğitim Programı, genç ve yetişkin müzikseverler ve müzik eğitmenleri için oldukça önemli, gelişim sağlayıcı olanaklar içeriyor.
Müzik akademisyenleri tarafından yürütülecek Bağlama/Koro Sertifika Eğitimi’nde katılımcılar herhangi bir yaş sınırına tabi tutulmaksızın başlangıç, orta ve üst kademelere göre sınıflandırılarak eğitim alabilecek.
Başlangıç seviyesinde eğitim alanlar ve koristler katılım belgesi, orta ve üst seviyedeki katılımcılar ise sertifika formatında eğitim belgelerini alabilecek.
Bağlama/Koro Sertifikası gerek kurumlar gerekse resmi müzik okulları için kabul edilir bir belge niteliği taşıyacak. Sertifikası olan katılımcılar kimi derslerden muaf olabilecek.

“Hayal ettik, inandık”
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Yetkilileri “Hayal ettik, inandık, istikrarlı ve kararlı çalışmalarımızı sürdürdük ve de sonunda hedefimize kavuştuk. Sayın Prof. Heinz Geuen nezdinde Köln/Wuppertal Müzik Yüksek Okulu’na teşekkür ediyoruz. Kutsal enstrümanımız olan bağlamanın üniversitelerde bir bilim dalı olarak kabul görülmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle AABF ve Köln/ Wuppertal Müzik Yüksek Okulu (HfMT) olarak birçok ortak karar almış bulunmaktayız. Hak aşkına, Yol aşkına, Pir aşkına, Halk aşkına hizmete devam.” ifadelerini kullandı.

 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —