Tarih: 02.10.2022 13:32

30. Hamburg Film Festivali, Rheingold’la başladı

Facebook Twitter Linked-in

30. Hamburg Film Festivali, Hamburg’un Dammtor semtinde yer alan Cinemax Sinema Salonu’nda Yönetmen Fatih Akın’ın yeni filmi Rheingold’un gösterimiyle başladı.

Kapalı gişe gösterime giren filmin galasına Fatih Akın ve oyuncu kadrosu katılırken sinemaseverler filme büyük ilgi gösterdi. Filmin sonunda sinemaseverler tarafından ayakta alkışlanan Fatih Akın sahnede oyuncu kadrosunu tanıttı.



“Fatih Akın, Almanya’nın en iyi yönetmeni”
Festival konukları arasında yer alan 46 yaşındaki Hollywood Yıldızı Diane Kruger "Gelebildiğim için çok mutluyum ve filmi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Benim için Fatih Akın, gerçekten Almanya'nın en iyi yönetmeni." ifadelerini kullandı. 

Otobiyografik yapıt

Akın’ın bir gangster draması olarak tanımlanan yeni filmi, Kürt-Alman Rap Müzisyeni ve Plak Şirketi Sahibi Xatar'ın 2015 yılında yayımlanan "Alles oder Nix" adlı otobiyografik kitabından uyarlanıyor.



FilmLoverss’ın aktardığı habere göre Akın’ın yeni filmi, Hamburg’un Filmfoerderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) ve Medienboard Berlin-Brandenburg (MBB) fonlarından yapım desteği alan projeler arasında yer aldı. Film, Hamburg merkezli fondan 700 bin euro destek alarak bu yıl en büyük fon desteğini alan yapımlardan biri oldu.
Daha çok sahne adı Xatar ile anılan Giwar Hajabi, Irak’ta bir hapisten Almanya’nın müzik sahnesine uzanan yolculuğuyla ilgi çekici bir hayat öyküsüne sahip.



280 gösteri planlanıyor
29 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında 58 ülkeden 110'dan fazla seçilmiş uzun metrajlı film, beş festival sinemasında gösterilecek. Festival çerçevesinde 280 gösteri planlanıyor
Festivalde Zayne Akyol’un ‘Rojek’ adlı belgeseli, Süheyla Schwenk’in ‘Lamia’ Selcen Ergün’ün Kar ve Ayı adlı filmleri de gösterilecek.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —