“Vicdanları sızlatan gelişmeler, derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmıyor”

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Kurucu Başkanı Musa Özer: “Son dönemde yaşanan vicdanları sızlatan söz konusu olumsuz gelişmeler, bizim kurduğumuz, centilmenlik, hoşgörü, sevgi ve saygı geleneğine sahip olan spor derneğimizin kuruluş

Spor 5.01.2023 21:16:41 0
“Vicdanları sızlatan gelişmeler, derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmıyor”
Musa Özer, bir basın açıklaması yaparak kurucusu olduğu Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nin üyeliğinden istifa etme gerekçelerini ifade etti.
Özer yaptığı açıklamada “Kurucu başkanı olduğum, büyük emekler ve katkılar vererek kurduğumuz Hamburg Beşiktaşlılar Birliği’nden, yaşanan son üzücü gelişmelerden sonra her türlü bağımı kopardığımı kesin bir dille buradan duyurmayı zorunlu bir görev ve sorumluluk görmekteyim. Son dönemde yaşanan vicdanları sızlatan söz konusu olumsuz gelişmeler, bizim kurduğumuz, centilmenlik, hoşgörü, sevgi ve saygı geleneğine sahip olan spor derneğimizin kuruluş amacıyla bağdaşmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Özer açıklamasında “18.12.2022 tarihinde Altona'da bulunan Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) salonunda yapılan seçimli Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Genel Kurulu’nda, yine derneğin kuruluşundan itibaren benimle birlikte yer almış, başkan yardımcılığı ve saymanlık gibi görevlerde bulunmuş olan Bülent İreçge arkadaşımla birlikte toplantı günü zorba bir davranışla salonun içerisine alınmadık. Derneğin kurucu başkanı olarak şeffaf ve demokratik olması gereken bir genel kurula alınmamam ve toplantıda yaşanan birtakım olumsuzluklardan dolayı gelinen bu aşamada, yine derneğin kuruluşundan itibaren benimle birlikte büyük emek ve sorumluluklar vererek derneğin bugünlere gelmesinde katkı sunmuş, yöneticilik yapmış üye arkadaşlar da aynı doğrultuda karar vererek benimle dayanışma içerisinde şu andaki yönetimle her türlü bağlarını koparıyor.” vurgusu yaptı.

“Sağlıklı bir oluşuma gideceğiz”

Özer, yaşanan olumsuzluklardan dolayı derneğin geldiği üzücü durumun kendisini ve arkadaşlarını derinden etkileyerek mevcut yönetimdeki anlayışla her türlü açıdan yollarını ayırma noktasına getirdiğine değinerek şunları vurguladı: “Bizim şu aşamada kendimizi ifade edebileceğimiz, bu olumsuzlukları dile getirip, değiştirip olumluya dönüştürebileceğimiz imkân ve olanakların bu yapı içerisinde mümkün olmadığına tanık olmaktayız. Bu noktada, bize yarar getirmeyecek olumsuz bir şekilde bizleri etkileyecek bir tartışma sürecine girmemeye karar verdik. Gözümüz gibi koruyup kolladığımız Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü’müzün de zarar görmemesi için istifa ederek yeniden sağlıklı bir oluşuma gitmeyi doğru bulduk. Biz tarihi bir çınar ağacı gibi 120 yıllık bir centilmenlik geleneğine sahip bir takımın taraftarları olarak kendi küllerimizden tekrar güçlü ve demokratik bir şekilde ortaya çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu aşk burada bitmez diyerek Beşiktaş'a duyduğumuz tutku, sevda ve aşk ile yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Unutulmayan etkinlikler

Özer başta Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 100 kuruluş yılı ve şampiyonluğu nedeniyle Elysee Hotel'de gerçekleştirdikleri müthiş, dillere destan, muhteşem 100. Kuruluş Yılı ve Şampiyonluk  Balosu“ etkinliğinin üzerinden yıllar geçse de pozitif olarak konuşulduğuna işaret ederek “Yine son derece saygın, kutsal bir görev yerine getiren Hamburg Türk Basın Emekçileri için “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü“ ile ilgili bizlerin başlattığı geleneksel sohbet kahvaltıları, uzun yıllar tarafımızdan devam ettirilmiş olup 2010 yılında basın birliği derneği kurulduktan sonra dernek tarafından üstlenilmiştir. Aynı Elysee Hotelde 2009 da çifte Kupa Şampiyonluk ve Türkiye Kupası Kutlamalarımız da Son Hafızalarda kalanıdır.” sözlerini sarfetti.




 

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Yükleniyor

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli
  • Salı 15 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.8 ° / 8.8 ° Güneşli