Tarih: 14.06.2022 20:43

“Türk kökenli insanlarımız, bu ülkenin asri unsurudur”

Facebook Twitter Linked-in

İlhan Baba-Nürnberg
Nürnberg’de 13 Haziran 2001 tarihinde, NSU mensubu aşırı sağcı terör örgütü tarafından katledilen Abdurrahim Özüdoğru için anma töreni düzenlendi.
Gyualer Strasse 1 Nürnberg adresinde düzenlenen ve saygı duruşu ile başlayan törene, Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Başkonsolos Sekreteri Zehra Yakan, Başkonsolosluk Güvenlik Personeli, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, Nürnberg Metropol Türk Toplumu (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Nürnberg Şube Başkanı Salim Elcivan, Saadet Nürnberg Bölgesi Teşkilatlanma Sorumlu Başkanı Musa Tamer, Zafer Partisi Nürnberg üyesi Yarkın Koçar katıldı.

Katılımcılar, NSU terör örgütü Kurbanı Abdurrahim Özüdoğru için düzenlenen anma törenine dördü başkonsolosluk mensubu olmak üzere toplam dokuz kişinin katılmasına tepki gösterdi. 
Törende konuşma yapan Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Abdurrahim Özüdoğru ile birlikte diğer NSU kurbanlarının anılmasının, isimlerinin yaşatılmasının ve yaşanılan katliamların unutturulmamasının herkesin görevi olması gerektiğini söyledi. Eke “Avrupa ülkelerinde artan ırkçılığın, yabancı düşmanlığın ve şiddetin önüne tamamen geçilmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket edilmesi gerekir. Geleceklerini bu ülkede kabul eden Türk kökenli insanlarımızın artık göçmen statüsüyle algılanmaması, onların bu ülkenin asri unsurları olduğu gerçeğinin tam olarak kabul edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.


“Vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı”

Alman hükümeti ve Alman toplumunun ırkçılığa karşı gerekli duyarlılığı göstermesi, ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyen her türlü uygulamalara karşı birlik olması ve kökenine bakmaksızın herkesi kucaklamasının önem arz ettiğini belirten Eke “Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir insanlık suçu olduğunu herkesin bilmelidir. Bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için ortak bir mücadelenin ve topyekûn birlikteliğin sağlanması gerekir. NSU terör örgütü tarafından katledilen vatandaşlarımızın anma törenlerine, çok sayıda sivil toplum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle birlikte vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalı ve anma törenlerine katılım çok olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Katılım çoğaltılmalı”

Törene katılan sivil toplum kuruluşların başkan ve temsilcileri de NSU aşırıcı sağcı terör örgütü tarafından katledilen vatandaşlarımız için düzenlenen anma törenlerine katılımın çoğaltılması, törenin mesai saati dışında yapılması ile mümkün olacağı belirtildi.

 
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —