Tarih: 10.05.2018 18:09

‘Ticareti düzgün yaptığın sürece kazanırsın.’

Facebook Twitter Linked-in

Gazetehamburg haber sitemizin iş adamlarımızı tanıtım serimizde bu hafta Almanya’nın Hamburg kentinde hizmet veren ERDEN Market sahibi Ayhan Erden ile söyleyişi de bulunduk
 
 Röportaj: Zafer ÖZPOLAT
 

 
Sizi tanıyabilir miyiz?
 
Malatya  Darende ilçesinde doğdum. 1979 yılında Almanya’ya geldim. Bir yıl Almanca kursu gördüm.  İki yıl değişik iş kollarında çalıştım. 1983 yılından bu yana ticaret ile uğraşıyorum. İlk 10 yıl gastronomi alanında uğraş verdim. 1993-1997 yılları arası toptancılık işi ile uğraştım. 1997 yılından bu yana da marketçilik yapıyorum.
 
Neden Marketçilik?
 
Bu alanda daha başarılı olacağıma inandığım için seçtim. Nitekim de bu alanda başarıyı da yakaladığıma inanıyorum. 1997 yılında Hamburg’da ilk marketi ben açmıştım.
 
Size göre ticaret nedir?
 
Güzel bir soru, bana göre ticaret dürüstlük, azim, müşteriye en güzelini en kalitesini yapmaktır.  Gençlere ticareti tavsiye ederim. Güler yüzlülük ticarette çok önemlidir. Dürüstlük çok önemlidir. Gençlerimiz okusunlar. Okuduktan sonra ticarete atılsınlar. Ticareti düzgün yaptığın sürece kazanırsın. Ticarette insanı memnun  edersen sende memnun olursun.
 
Marketçilik zor bir uğraş mıdır?
 
Marketçilik gerçekten zor bir alandır. Sosyal hayatından fedakârlık ediyorsun. Uğraş isteyen bir uğraş diyebilirim. Halk ile iç içe olman güzel bir duygu. Ama zamanını vereceksin.  
 
Hamburg’un bir çok semtinde ERDEN Market  adı ile dükkanlarınız var. Bundan sonra hedefiniz nedir?
 
Bundan sonra çocuklarım yaparsa ona bir şey demek. Benim için artık geldiğim noktadan daha fazlasını istemiyorum. Var olanı korumak ve kendi yağımızla kavrulmak istiyorum. Daha yüksek bir hedef düşünmüyorum.
 
Arkadaş çevrenize ve iş dünyasına mesajınız var mı?
 
İş dünyasındaki arkadaşlarım kaliteli ,güler yüzlü dürüst bir ticaret içinde olsunlar. Herkese sağlık ve bol kazanç Allah’ım versin. Birbirlerine sevgi ve saygı çerçevesinde ticaret yapsınlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —