Tarih: 29.08.2021 15:24

“Tehlikeli İlişkiler” 240 yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel

Facebook Twitter Linked-in

HAMBURG'DA devam eden Almanya – Türkiye 4. Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde, 1741-1803 yaşayan Fransız yazar Chorderlos de Lactos eserine dayalı “Gefährliche Liebschaften” (Tehlikeli İlişkiler) adlı Almanca oyun sahnelendi.

Festivali düzenleyen Mut Tiyatrosu salonunda sunulan, Johannes Schaefer'in yönettiğini oyunda rolleri Maria Hoyos, David Gerbaulet, Nelda Prelle, Marcel Casper, Priscilia Geille, Corinna Beitelmann ve Mike Błażewicz  paylaştılar.
 
Konu temel değerleri hiçe sayan zihniyet
 

Fransız Devriminden önceki Fransız toplumunun üst tabakasındaki değer kaybı ve yozlaşmayı işleyen oyun büyük beğeni topladı. Çalışmasındaki titizliğiyle tanınan yönetmen Johannes Schaefer, güç sahibi olma uğruna entrikalar çeviren, aşk, güven ve dürüstlük gibi toplumsal temel değerleri hiçe sayan zihniyeti sorgulayan oyuna, güncel bağlantılar ekleyerek, yaklaşık 240 yıl önce yazılan oyunun hala güncelliğini koruduğunu gözler önüne serdi.

İki perdelik oyunda, başta Mike Błażewicz  ve Maria Hoyos olmak üzere tüm oyuncuların yüksek performansının yanı sıra, oyunun yazıldığı döneme ait uygun dekor ve kıyafetleri, çok iyi koreografi edilmiş dans ve düello sahneleri izleyicileri adeta oyunun içine çekti.
İki perdelik oyun sonrası başarılı ekip ve yönetmen uzun uzun alkışlandı.

Festival 4 Eylüle kadar sürecek. Festival programına www.muttheater.de sitesinden ulaşılabilinir.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —