Tarih: 03.01.2023 23:58

“Tanımadığınız kişilerle görüntülü paylaşım yapmayın”

Facebook Twitter Linked-in

Avengers Siber Savunma Kurucusu Mehmet Burak Torun, sosyal medyayı bilinçli kullanmanın önemine dikkat çekerek “Tanımadığınız kişilerle görüntülü paylaşım yapmayın. Tanımadığınız kişilere size karşı kullanabileceği herhangi bir bilgi vermeyin.” dedi.
 
Instagram kullanıcılarının yabancı hesaplardan mesajlar aldığını ve yabancı hesaba sahip bu kişilerin kullanıcılara telefon numarasını verip onlarla görüntülü konuşma yaptığına değinen Torun şu uyarıyı yaptı: “Görüntülü konuşma sırasında kaydettikleri videoları, kullanıcılara karşı şantaj için kullanarak onlardan para istiyorlar. Anlık, küçük bir hata sonucu çok ciddi maddi ve ruhsal istismar mağduru olabilirsiniz. Bu günlerde Instagram’da yaygın olan bu durumdan herkes haberdar olmalı.”
 
“İnsanların zaaflarını kullanıyorlar”
 
Torun aynı zamanda internette yabancı pornografik sitelerin bilgisayara virüs bulaşmasına ve sistemin çökmesine kadar ciddi sorunlara yol açabildiğine değinerek “Bu sitelerde, güvenli olmayan bağlantılar tarafından yine internet mağduru olabilirsiniz. İnsanların zaaflarını kullanarak onları mağdur eden bu yaklaşımların farkında olun ve kendinizi korumaya alın.” ifadelerini kullandı.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —