Tarih: 10.04.2021 00:28

“Senin için seferberiz' projesi başvuruları 9 Nisan’a uzatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Konsolosluğu, “Senin için seferberiz" projesine yurt dışından son başvuru tarihinin 9 Nisan 2021'e kadar uzatıldığını duyurdu.
 “Senin için seferberiz” temasıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonu tarafından düzenlenen “Staj Serberliği” projesine, kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenler katılım gösteriyor.
Projeye bu yıl yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi öğrenciler başvurabiliyor.
Proje kapsamında öğrenciler, büyükelçilikler, daimi temsilcilikler ve başkonsolosluklar başta olmak üzere kamu kurumlarının yurt dışı temsilciliklerinden ve Türkiye’deki kamu/özel sektör işverenlerinden gelen teklifleri değerlendirecek. Değerlendirme sonucuna göre stajlarını yurt dışında ya da Türkiye’de yapma imkânı yakalayabilecek.

Teklifler yetkinlik puanlarına göre yapılacak

Son başvuru tarihi yoğun talep üzerine uzatılan proje için adaylar https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresine kaydolarak ilan detaylarını inceleyerek başvuru yapabilecek.
Başvurularını tamamlayan öğrencilerin sisteme yükledikleri belgeler, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca değerlenerek öğrencilerin “Mesleki/Akademik”, “Sanatsal/ Sosyal” ve “Sportif” yetkinlik puanları hesaplanacak. Söz konusu değerlemenin ardından öğrencilerin bilgileri, bu üç alandaki yetkinlik puanları ile birlikte ad, soyad, kimlik numarası, e-posta vb. kişisel bilgileri gizlenerek, kamu ve özel sektörün erişimine açılacak olan “stajyer havuzuna” aktarılacak.
Böylece işverenler tekliflerini, adayların kimlik bilgilerini görmeden, yetkinlik puanlarını temel alarak gönderebilecek. Öğrenciler de kendilerine gelen tekliflerden uygun gördüklerini kabul ederek stajlarını seçtikleri kurumda yapabilecek.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —