Tarih: 01.12.2022 01:41

“PROJEDEN YARARLANAN GENÇ YAZILIMCILAR, REKABETİ ARTIRACAK”

Facebook Twitter Linked-in


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda genç yazılımcılar yetiştirilmesi için 100 milyon TL’lik bir bütçe ayrılması sektörde olumlu karşılandı.
Projeyle ilgili olarak görüşlerini aktaran Başarılı Yazılımcı ve Genç Girişimci Bumin Kağan Çağlar “Genç yazılımcılar projesinden özellikle yazılım sektöründe kariyer hedefi olan 18-35 yaş grubu arasındaki birçok gencin faydalanması ve sektöre girmesi rekabeti artıracaktır.” diye konuştu.  
Çağlar son dönemlerde genç girişimcilere olanaklar sunulmasının başarıyı beraberinde getirdiğini vurguladı.

“Müşterilerimiz bize hayallerini anlatsın”

Çağlar, çalışma hayatında Microsoft ile yurt dışında iki proje üzerinde birlikte çalıştıklarını belirtti. Çağlar, Apple ile devam eden çalışmalarından sonra kurduğu BMN Sosyal Medya Şirketi ve Çağlar Yazılım Şirketi’yle tüm sosyal medya platformlarında kurumsal firmalara, fenomenlere kitle artışı, hesap yönetimi ve yazılım hizmeti verdiklerini ifade etti. Çağlar bu çalışmalarla kendisiyle birlikte çalışan kurum ve kişilerin daha çok büyük kitlelere ulaşmasını sağladığının altını çizerken misyonlarını “Müşterilerimiz bize hayallerini anlatsın, biz gerçekleşmesini sağlayalım diyerek bize ulaşmak isteyenler @bumincaglarr, @bmnsosyalmedya, @caglaryazilim sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilir.” diyerek ifade etti.

100’e yakın startup firması

Genç girişimci, aynı zamanda büyük bir e-ticaret firmasının kurucu ortağı olarak ithalat ve ihracat gerçekleştiriyor. Bugüne kadar başarılı çalışmalarının meyvelerini zorlu ama kısa sürede gördüklerini ifade eden Bumin Kağan Çağlar 14 büyük kurumsal firma, 8 sosyal medya fenomeni, 100’ün üstünde startup firma ve fenomen adayları ile çalışmalarının başarılarını taçlandırdığını dile getirdi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —