Tarih: 01.05.2021 15:31

“Pandemi sürecinde, emekçilerin rolleri çok daha belirginleşti”

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Başta Hindistan, Brezilya gibi ülkelerde olmak üzere pandeminin üçüncü dalgasının kasıp kavurduğu dünyada, 1 Mayıs’ın ana ruhu olan dayanışmanın öneminin daha belirgin şekilde ortaya çıktığını belirtti.
Bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi pandemi kuralları nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı alışık olunduğu şekilde kutlanamayacağının altını çizen Yılmaz, “Hiçbir ülke tek başına pandemiden kurulamaz, çünkü virüs sınır tanımıyor. Tüm dünyanın pandeminin üstesinden gelmesi için global çapta ülkelerin, yerel çapta da insanların dayanışması şarttır. Pandemi sürecinde, emekçi insanların toplumdaki etkin rolleri çok daha belirginleşti.” vurgusu yaptı.
“Emekçiler hak ettikleri ücreti almalı”
Yılmaz bu süreçte, hasta bakıcısından doktoruna, temizlik işçisinden market kasiyerine kadar milyonlarca emekçinin pandemide günlük yaşam koşullarının sağlanması için sağlık tehlikesine rağmen çalıştıklarını ifade etti.
Yılmaz mesajını “Pandemi sürecinde kayıtsız şartsız onlarla göstermemiz gereken dayanışma, mesafe, hijyen ve maske kurallarının yanı sıra, onların çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve hak ettikleri ücreti almalarını sağlamaktır. Bu yönde tüm girişimleri gönülden destekliyorum. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlar, herkese sağlık dolu günler dilerim.” sözleriyle tamamladı.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —