Tarih: 07.12.2021 20:30

“Ormanımızı kurtaracağız”

Facebook Twitter Linked-in

Waldretter/Orman Kurtarıcıları Halk İnisiyatifi tarafından 05 Aralık’ta, Vahşi Orman’da düzenlenen etkinliğe yoğun katılım oldu.
Katılımcılara kamp ateşi etrafında yemek ve içecek ikramında bulunulduğu etkinlikte, Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde, Ernst-August-Kanal’ı üzerinde yer alan muhteşem doğa manzarasıyla göz kamaştıran Vahşi Orman’ın inşaat alanı olarak kabul edilmesi protesto edildi.
Etkinliğin ardından, Çevre Elçisi ve İklim Koruyucusu Rahime Sürücü, Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda oylanan Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) onay verdiği, Yeşiller Partisi’nin çekimser kaldığı yaklaşık 10 hektarlık Vahşi Orman’ın inşaat alanı olma projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

“Politikacılar bu dünyada yaşamıyor mu?”
Sürücü açıklamasında “CDU ve SPD, Vahşi Orman’ı katledip ev yapmak istiyor. Ev ihtiyacı var, ev yapılsın fakat ormanlar kesilerek değil. Özellikle Wilhelmsburg’da ev yapılacak o kadar çok uygun yer varken. Buraya Hafen City’nin kattığı değerden sonra yapılacak binada, bin 300 tane ev yapılması planlandı. En küçük daire, 100 metrekare ve 300 tane de sosyal konut olarak ayrılacak. Bin 300 tanesi de sosyal konut olarak yapılmak istense bile seçilen yer manidar olduğundan dolayı onaylamak mümkün değildir. Doğayı üzerinde yaşayanlarla katletmek etik olmadığı gibi bize göre cinayettir. Vahşi Orman’ı yapılacak inşaat alanının dışına alabilirler. Orman Ernst–August–Kanal üzerinde harika bir konumda.” ifadelerini kullandı.

“Pes etmek yok“
Oylamada Sol Parti ve Almanya İçin Alternatif’in oylarını ormanın kesilmemesi yönünde verdiğini anımsatan, çekimser oy kullanan Yeşiller Partisi’ni ise eleştiren Sürücü “Sanki politikacılar, aileleri, çoluk çocukları ve tüm sevdikleriyle dünyamızda yaşamıyor. Konseptinde insan, hayvan, bitki yaşamının ve doğamızı korumanın ilk sırada yer almadığı partilere ve siyasetçilere lütfen oy vermeyin. Pes etmek yok. O kadar kolay yok etmelerine müsaade etmeyeceğiz ve ormanımızı kurtaracağız. Yalnızca bu ormanı değil, yüreğimizin ulaştığı her yerde çevremizi koruyacağız.” vurgusu yaptı.

 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —