“Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem beni üzdü”

Urfalı İş İnsanı Mehmet Emin Süzen “Kim gazeteci, kim gazeteci değil, onu ben bilemem. Onun sorumluluğu Hamburg Türk Basın Birliği’ne aittir. Burada muhatap ben değilim. Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem gerçekten beni üzd?

Hamburg 21.01.2022 23:55:11 0
“Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem beni üzdü”


Urfalı İş İnsanı Mehmet Emin Süzen, gazetemizde kendisi ile ilgili çıkan eleştirilere açıklık getirdi. Geçtiğimiz aylarda, Hamburg Türk Basın Birliği tarafından düzenlenen Urfa ve Gaziantep gezisinde, gazeteci olmayanların götürülmesiyle ilgili olarak Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun basın açıklaması yapmış, Urfa ve Gaziantep valilerinin, belediye başkanlarının ve kamuoyunun yanıltıldığını söylemişti. Coşkun’un gazetemizde de yer alan açıklamasında Süzen’in de adı geçmişti.  
gazetehamburg’a konuşan Süzen, olayla ilgili olarak isminin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek “Bakın, muhatabı olmayan bir konuda benim eleştirilmem beni üzdü. Bu gezinin organizasyonunu ben yapmadım. Hamburg Türk Basın Birliği yönetimi bu gezinin organizasyonundan sorumludur. Bana dernek olarak Urfa ve Gaziantep’e gitmek istediklerini, bu konuda yardımcı olmamı istediler. Bana gelmeden önce Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun beye gitmişler. Sonradan bana geldiler. Ben de bir Urfalı olarak memleketime kim gitmek isterse yardımcı olurum. Urfa Valisi ve Urfa Belediye Başkanı ile Gaziantep Valisi ve Gaziantep Belediye Başkanı’nın yetkilileriyle görüşmelerde bulundum. Yetkililer, gazetecilerin isimlerini ve çalıştığı gazetenin adını içeren liste istedi. Hamburg Türk Basın Birliği bana liste verdi. Ben de o listeyi yetkililere sundum. Kim gazeteci, kim gazeteci değil, onu ben bilemem. Onun sorumluluğu Hamburg Türk Basın Birliği’ne aittir. Burada muhatap ben değilim. Muhatabı olmadığım bir konuda eleştirilmem gerçekten beni üzdü.” ifadelerini kullandı.

Geziye her gazeteden mesleği gazetecilik olan kişilerden oluşan iki kişilik kontenjan ayrılmasının ve profesyonel bir biçimde yetkililere bu isimlerin takdim edilmesinin daha uygun olacağını aktaran Süzen, “Bir gazeteden iki kişi olmalıydı, en azından ama yine söylüyorum: Burada sorumluluk Hamburg Türk Basın Birliği’nindir.” vurgusu yaptı.

“EUBA’nın Hamburg Başkanıyım”
Süzen “Almanya’da Avrupa İş adamları Derneği EUBA var. Sizin bu derneğin Hamburg Başkanı olmadığınız belirtiliyor. Ne dersiniz?” sorusunu ise “Bakın, ben derneğin Hamburg Başkanı’yım. Başkanı olmadığım bir derneğin başkanıyım demek, benim iş kariyerime bir şey kazandırmaz. Bu derneğin başkanın iletişim telefonunu vereyim arayın, bu konuda bilgi sahibi olun. Bu derneğin başkanı olsam da olmasam da benim kariyerimi etkilemez. Beni herkes tanıyor. Bu yetkiyi bana bu derneğin yöneticileri verdi. Bizim Avrupa’da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnsanları tanımadan ön yargılı davranılmamalı. Bırakalım birbirimize çamur atmayı, birlik ve beraberlikte kenetlenelim. Buna çok ihtiyacımız var. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın birçok sorunu var. Bu sorunlara odaklanıp çözüm yolları üretelim. “O, şunu demiş, bu, şunu demiş.” sözlerini bırakıp gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimize güzel şeyler bırakalım.” şeklinde yanıtladı. 

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Yükleniyor

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

  • Perşembe 30.9 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Cuma 29.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.1 ° / 16.1 ° Güneşli