Tarih: 05.06.2022 17:35

“Mezunlarımızın orta sıralarda olmasıyla yetinmeyeceğiz”

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Eyalet Parlamentosu tarafından uygulanan öğretim programı Hamburg genelinde olumlu sonuçlara yol açtı.
Hamburg Eyalet Parlamentosu oturumunda müfredatla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Senatörü Ties Rabe, Hamburglu öğrencilerin son 11 yılda Almanya genelinde yapılan başarı sıralamasında adım adım yükseldiğini belirtti.
Rabe, başarıdaki bu artışın, tüm okulların gösterdiği ortak katkıların sonucunun yanı sıra, iyi eğitimi ve başarıyı talep ve teşvik eden eğitim politikasıyla ilgili olduğunu söyledi. Rabe “Biz Hamburg’daki okullardan mezun olanların, Almanya genelinde yapılan kıyaslamalarda yukarıya doğru tırmanmasına rağmen hâlen orta sıralarda olmasıyla yetinmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
“İngilizcede ilk beşe yükseldik”
Rabe “Hamburg’un Almanya’daki 16 eyalet arasında düzenli bir şekilde en alt sıralarda yer aldığı zamanlar artık geçti. İngilizce dersinde kız ve erkek öğrencilerimiz, eyaletler arasındaki sıralamada ilk beşe yükselmeyi başardı. Almanca dersinde, neredeyse Hamburglu öğrencilerin yüzde 30’unun evde kullandıkları dil Almanca olmamasına ve Hamburg ile Bremen’de en çok göçmen kökenli öğrencinin bulunmasına rağmen sıralamanın ortalarına kadar tırmanmayı başardı hatta matematikte bile başarı sıralamasında, ileriye doğru hamle yaparak yapılan son eyaletler arası kıyaslamaya göre Schleswig-Holstein Eyaleti’nin önüne geçtik.” ifadelerini kullandı. 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —