Tarih: 10.11.2021 06:19

“Kimsenin Urfa kamuoyunu yanıltmaya hakkı yoktur”

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Türk Basın Birliğinin Hamburg’da geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Rıza Atamtürk ve yönetiminin henüz resmiyet kazanmadan düzenlediği Urfa gezisi bir skandala imza attı. 
Hamburg Avrupa Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun, merkezi, Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Hamburg Türk Basın Birliği adlı  basın derneğinin düzenlediği Urfa gezisine gazeteci olmayan kişilerin de katılmasına tepki gösterdi.
gazetehamburg’a açıklama yapan Coşkun, Hamburg Türk Basın Birliği’nin Urfa valisini, Urfa belediye başkanını kandırdığını ifade ederek “Yazık! Hamburg’da sırtına fotoğraf makinesi ile gezen gazeteci olmuş. Kimsenin Urfa kamuoyunu yanıltmaya hakkı yoktur. Gazetecilere eşlik eden, kendisini EUBA Başkanı olarak lanse eden Urfalı Mehmet Emin Süzen hemşerim de bu yalana ortak olmuştur.” ifadelerini kullandı. 
“16 kişilik grubun sadece altısı gazeteci”
Coşkun “Gazetecilerin Urfa ilimize gitmesi bana göre güzel bir girişim. Ancak Urfa’ya giden Hamburg Türk Basın Birliği içerisinde 16 kişilik kadroda benim bildiğim sadece altı gazeteci var. Diğer 10 kişinin gazeteci olmadan gazeteci kimliğiyle gitmesine şaşırdım.” dedi.
Hamburg Türk Basın Birliği yetkililerinin gezi düzenlenmeden önce kendisine başvurduklarını aktaran Coşkun “Ben ‘Kaç kişi gideceksiniz? Gideceklerin gazeteci olması lazım. Her gazeteden bir kişinin gitmesi daha uygun olur’ dedim ancak bana bazı gazeteci olmayan kişilerin isimleri söylendi. Ben de sıcak bakmadım. Daha sonra Urfa basınından gazeteci olmayan kişilerin gezide yer aldığını öğrenince bu durumu hoş karşılamadım.” vurgusu yaptı.  



 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —