Tarih: 23.09.2022 23:31

“Kadın olmak güzeldir, değerlidir, bereketlidir”

Facebook Twitter Linked-in

Haber:Tevfik Sendoel

Kişisel Gelişimci, Yazar Nuran Filiz’in “Kadının Dünyası” adlı kitabı yayımlandı.
1970 yılında altı çocuklu bir ailenin çocuğu olarak Niğde’de dünyaya gelen ve ailesiyle birlikte 1977 yılında Almanya’ya göç eden Filiz, birikimlerini ve deneyimlerini Kadının Dünyası adlı kitabında paylaştı. 
Filiz, kitabında “Kadın olmak güzeldir, değerlidir, bereketlidir. Kadın hayattır. Siz bereketsiniz, hayatsınız, güzellik kaynağısınız. Kendinizi sevin ve değerinizin farkına varın. Kadınlığınızla barış içinde olun.  “İyi ki varım. İyi ki kadınım.’ demekten çekinmeyin.” ifadelerine yer verdi.
16 yaşında evlilik
Filiz, ilköğretimi tamamladıktan sonra orta öğretimin beşinci yılında 16 yaşında evlendirildi. İki çocuk annesi olduktan sonra yeniden eğitim hayatına dönen Filiz, açık öğretim ticaret lisesini bitirdi, İngilizce ve bilgisayar eğitimi aldı. Özel bir şirkette uzun yıllar muhasebe departmanında hizmet etti. Bir kozmetik firmasının pazarlama bölümünde ve bir firmanın kalite kontrol bölümünde çalışan Filiz, daha sonra kendi işini kurdu.  
Kişisel gelişime başlama
Özel bir şirkette uzun yıllar muhasebe departmanında hizmet eden Filiz kişisel gelişim alanına yönelik süreci şöyle anlatıyor: Kişisel gelişim ile tanışmam, geçirdiğim ağır bir hastalıkla başladı. Bülent Gardiyanoğlu’nun atölye ve kamplarına katılmaya başladıktan bir süre sonra bu alanda hizmet etmeye karar verdim. O zamana kadar yaşadığım her bir olayın bana vermek istediği mesajları olduğunun farkına vardım. Araştırmalarım devam ettikçe kişisel gelişime merakım ve farkındalıklarım gittikçe derinleşiyor ve artıyordu. Ardından ICF onaylı Profesyonel Yaşam Koçluğu eğitimi, Profesyonel Yaşam ve Nefes Koçluğu Eğitimi, Travma Terapi Danışmanlığı (ROMPC) Eğitimi, NLP (Neuro-linguistic programing), EFT (Emotional Freedom Techniques), Neuro-Format, Çakroloji eğitimi aldım. Bunlarla eş zamanlı birçok eğitim, seminer ve kamplara katıldım. Diksiyon ve etkili konuşma eğitimi aldım. Özenli İletişim Diksiyon Akademisi’nin kurucu üyesiyim.  Uzun yıllardır profesyonel yaşam ve nefes koçu, travma terapi danışmanı olarak bireysel seanslar, atölye çalışmaları ve seminerler yapıyorum. Özenli İletişim Diksiyon Akademisi yardımcı eğitmeni ve Nefes 21 Akademi 2021 Eğitim Projesi’nde yardımcı koordinatör olarak ta ve Nefes 21 Akademide eğitmen olarak hizmetime devam etmekteyim.”

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —