Tarih: 05.09.2021 20:00

“İşçi ve emekçilerin taleplerini meclise taşımak için adayım”

Facebook Twitter Linked-in

26 Eylül tarihinde yapılacak federal parlamento seçimlerinde, Die Linke’den (Sol parti) milletvekili adayı olan Hamburg Eyalet Milletvekili Deniz Çelik, işçi ve emekçilerin taleplerini meclise taşımak için aday olduğunu söyledi.
 
gazetehamburg’a Die Linke’den (Sol Parti) aday olmasının nedenini açıklayan Çelik, “Kayserili işçi ailesinin çocuğuyum. Babam otobüs şoförüydü. Annem temizlik işlerinde çalıştı. Zamanında sol partiye üye olmuştum. Aslında ben bu partinin tabanından geliyorum. Sol partiye girmemin nedeni şu: Üniversitede Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ile Yeşiller koalisyonu vardı. Sol geçinen iki partinin hükümetinde, sermayeye yönelik politikalar yapıldığını, işçi ve emekçilere karşı politikalar izlendiğini gördüm. Sol Parti bu duruma karşı tepki amaçlı kurulmuştu. Sosyal devlet ve barış politikaları izlediği için bu partiyi seçtim. Politikalarını doğru buluyordum.” şeklinde konuştu.

“Sağlık, barış ve savaş politikalarını gündemde tutacağım”


Federal Meclise seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Çelik şöyle konuştu: “Pandemi döneminde, özelleştirmenin getirdiği sağlık alanındaki sıkıntıları ve savaş politikalarını hep gündemde tutacağım. Eyalet meclisinde bu konuların gündeme getirilmesi dar bir alanda gerçekleştiği için federal mecliste daha detaylı biçimde ele alınabileceğini düşünüyorum. Sağlık politikası, konut sorunu, barış politikaları ile işçi ve emekçilerin taleplerini taşımak için federal meclise aday oldum. Tabii ki ırkçılığı da unutmamak lazım.’
 
“Federal Mecliste göçmenlerin sesi olacağım”
 
Sol Partinin genel listesinde ikinci sırada Hamburg Nord seçim bölgesinde ise doğrudan aday olan Çelik, kazanma şansının çok yüksek olduğunu belirtiyor.
42 yaşındaki genç siyasetçi, seçilmesi hâlinde federal mecliste göçmenlerin sesi olacağını söyledi. Hamburg Eyalet milletvekili olarak seçimden seçime değil, her zaman göçmenlerin yanında olduğunu söyleyen Çelik “Her zaman göçmenlerin yanında oldum. Göçmenlerin sorunlarını meclise taşıyan bir milletvekiliyim. Bir milletvekili seçimden seçime değil, her zaman seçmenin yanında olmalıdır. İşçi ve emekçi haklarının savunulduğu her yerde ben oldum.” ifadelerini kullandı.
Göçmenlerin en önemli sorununun ırkçılık olduğunu söyleyen Çelik “Irkçılığa maruz kalan göçmenlerin yanında duracağım. Bu konuda mücadele eden Deniz olacağım.” dedi.  
 
“Makas açılıyor”
 
Deniz “Amazon gibi bir şirket hiç vergi vermiyor ama işçilerini 12 Euro’ya çalıştırıyor. Alt tabaka ile üst tabak arasında makas çok açılıyor. Taşeron firmaların kaldırılması lazım.” vurgusu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —