Tarih: 01.01.2023 15:45

“Huzurevi, birinci nesle olan minnet borcumuzun ufak bir sembolü”

Facebook Twitter Linked-in

Dr. Mustafa Yoldaş, Hamburg’da açacağı huzurevi hakkında bilgi verdi. Kaba inşaatı biten, 2023 ortasına doğru faaliyete geçecek olan huzurevini yalnız, gariban ve bakıma muhtaç kişiler için açmaya karar verdiğini söyledi. 
Dr. Mustafa yoldaş “Aslında hekim olmadan evvel huzurevlerine karşıydım çünkü bizim geleneksel aile yapımızı bozacağını ve yaşlıların aile içinden tecrit edilmesini kolaylaştıracağını düşünüyordum fakat muayenehanemi açtıktan sonra gördüm ki gerçek öyle değil. Çok insan yalnız. Ya dul, bekâr, hiç evlenmemiş ya da birden fazla çocuğu olmasına rağmen bakanı yok, 50-60 yıl burada yaşamış, kendini ifade edecek Almancası yok yani gariban. Huzurevinin, gurbette yaşamanın verdiği sıkıntılarla bütün fedakârlıkları göze alıp bizi yetiştiren ve bunun yanında, Türkiye’de de birçok aile ferdine destek olan birinci nesle olan minnet borcumuzun ufak bir sembolü olmasını istedim.” ifadelerini kullandı.


2013 yılından beri üzerinde çalışıyor

Uzun süredir hayal ettiği ve 2013 yılından beri üzerinde çalıştığı projenin Hamburg Lurup’ta hayata geçmek üzere olduğunu aktaran Dr. Yoldaş “Toplam dokuz daireden ibaret, altısı çiftler, üçü dullar için olan projenin ortak mutfak, mescit, spor, kuaför, muayene odası gibi sosyal alanları da olacak. Huzurevini tamamen kendi imkânlarımla, bir kuruş devlet desteği olmadan kuruyorum.” vurgusu yaptı.

“Yoldaşınız olalım”
Huzurevi, “Hayatınızın sonbaharında yoldaşınız olalım” sloganı ile Hamburg’un ilk Türk huzurevi olma niteliğine sahip olacak.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —