Tarih: 30.04.2022 20:07

“Hepimiz Nürnbergliyiz”

Facebook Twitter Linked-in

Haber: İlhan Baba
Nürnberg Türk İnisiyatifi (TİN) tarafından Nürnberg Çeşme Restoran´da verilen iftar yemeği büyük bir katılımla gerçekleşti.
Davete T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, TIN Sözcüsü İsmail Akpınar, Süleyman Karaaslan, Türk Spor Başkanı Seyhan Karaslan, Uyum Meclisi Başkanı Ilhan Postaloğlu, TIAD İkinci Başkanı Ali Aydın, Türk STK Temsilcileri, doktorlar, avukatlar, Türk spor kulübü yöneticileri, Ukrayna´dan savaştan kaçan genç öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König etkinlikte yaptığı konuşmada “Verilen davet sanki bir aile yemeği havasında. Bugün burada bir aile ortamı var ve ben de kendimi bu ailenin bir parçası olarak hissediyorum. Nürnberg nüfusunun neredeyse yarısı göçmen kökenli. Sizler bu toplum için büyük bir zenginlik ve kazançsınız. Nürnberg hepimizin şehri, hepimiz Nürnbergliyiz.” diye konuştu.

“Uyum politikamızı gözden geçirmeliyiz”
Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen ise yaptığı konuşmada “İnsanların savaştan kaçarak başka ülkelere göç etmesi üzücü bir durum. Artan göç sayısıyla birlikte uyum politikamızı tekrar gözden geçirmeliyiz. Buraya gelen insanların en iyi şekilde topluma entegre olmasını sağlamalıyız.” dedi.

“Tekrar bir aradayız”
Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de “Ramazan ayının son günlerine gelindiği şu günlerde sizinle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İki yıl süren pandemi nedeniyle gerçekleşemeyen bu iftar buluşmalarına bu yıl tekrar başladık. Bu sene bunun sevinicini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çiçek takdimi
TİN Sözcüsü İsmail Akpınar da Türk toplumunun Nürnberg´e kattığı zenginliklere değindi. Göçün 60. yılına vurgu yapan Akpınar, birince nesle teşekkür etti.

Gecede, Almanya’ya ilk gelenlerden TIM e.V. Başkanı Kamile Erdemir ve Gazeteci Taner Tüzün´e çiçek takdiminde bulunuldu.




 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —