Tarih: 29.06.2022 22:30

'Havuz yerine denizi tercih edin”

Facebook Twitter Linked-in

Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil merkezlerinin yanı sıra, ortak yaşam alanları sitelerin bile vazgeçilmezlerinden olan yüzme havuzlarını serinlemek için tercih edenlere uyarıda bulundu. Sezgin, “Başta yüksek klor olmak üzere havuzlardaki kimyasallar sağlığı olumsuz etkiliyor.” vurgusu yaptı.

“Tümör oluşumu ve kanserojen riski var”

Sezgin, klorlu suyun, iştah kaybı, uyuşma, koma, kısa süreli bilinç kaybı, depresyon yahut tümör oluşumu gibi büyük olumsuz etkilere sebep olabileceğini hatırlatarak “Serinlemek için havuza girenler, suda uzun süre kalmamalı, çıktıktan sonra hemen duş almalı. Eğer tatildeyseniz havuz yerine denize girmeniz sağlığınız açısından daha az risk taşıyacaktır.” diye konuştu.

Sezgin havuzdaki kimyasal maddelerin cilde ve vücut fonksiyonlarına olumsuz etkiler bıraktığını belirterek “Bu kimyasal maddeler; cilt kuruluğu, göz kızarıklığı, kaşıntı, cilt üzerinde aşırı sivilce yahut akne gibi oluşumlara yol açabiliyor. Ayrıca astım krizi, hormon bozuklukları, bağırsak florasının değişmesi şeklinde ciddi sorunlara sebep olabilir. Özellikle kapalı yüzme havuzlarında meydana gelen bu rahatsızlıklar erkeklerde hormon bozukluğuna yol açar. Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —