“Gerçek yurtseverlerin el ele vermesi gerekiyor”

“Gerçek yurtseverlerin el ele vermesi gerekiyor”

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Başkanı Erol Buldak “Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine getirebilmek için kendisini solda, sağda hatta ortada tanımlayan gerçek yurtseverlerin, sivil toplum örgütlerinin ve siyaset

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği tarafından Hamburg’un en iyi salonlarından Stiftungs Saal’da, “İktidar Sürecinde Sosyal Demokrat Mücadele” adlı bir panel düzenledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan panelin moderatörlüğünü CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Başkanı Erol Buldak gerçekleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuşma yaptı.  

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Başkanı Erol Buldak yaptığı konuşmada Türkiye’nin herkesin malumu olduğu üzere küresel pandemi sürecinin yanı sıra, AKP ve beraberinde getirdiği sorunlarıyla uzun zamandır mücadele ettiğini söyledi.
Buldak bu sorunları şöyle sıraladı: Asgari ücret trajedisi, önü alınamayan döviz kurları, Boğaziçi dramı, umut aşılayan Boğaziçi öğrencileri, Anadolu'nun her karış toprağına göz dikmiş yağma kültürü, orman yangınları ile doğa katliamı, kadın ve çocukların ölüm çığlıkları, olmayan diplomalar, hükümsüz adalet kurumları, ortadan kaybolan 128 milyar dolarlar vs.
Buldak bu sorunlardan kaygı bile duymayan bir avuç omurgasız aydının, enseyi karartmamak konusunda pişkinleşmiş teslimiyetçi çevrelerin, halkla ve ülkeyle bağı olmayan sol hayalcilerin, dindar ve parçalanmış bir ülke olmaya doğru giden gidişatı "ulusal devletten demokratik devlete geçiş" olarak tanımlamakta olan kişilerin varlığını anımsattı. 
Buldak “AKP yönetimindeki Türkiye, “demokratik bir devlet” olmaktan ziyade günden güne "federe bir İslâm cumhuriyeti" olmak yolunda ilerlemektedir. Bu gidişatı tersine çevirmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni tıpkı kuruluş vizyonunda olduğu gibi muasır medeniyetler seviyesine getirebilmek için kendisini solda, sağda hatta ortada tanımlayan gerçek yurtseverlerin, sivil toplum örgütlerinin ve siyaset kurumlarının el ele vermesi gerekiyor.” vurgusu yaptı.

“En güçlü adam Atatürk’tür”
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Türkiye'nin güçlü olma yolunda en büyük adamın Erdoğan olmadığını, Anıtkabir'de yatan Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti. Emre,
Türkiye’nin, cumhuriyetin 100’üncü yılının yaklaşmasına karşın başlangıçtaki hedeflerin uzağında olduğunu ifade etti. Emre “Biz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Dünya ülkelerinin çoğunun gözünde Türkiye, bugün demokratik değil, otoriter bir ülke hüviyetindedir. 2019 yılında yapılan yerel seçimin sonuçları, Türkiye'de demokratikleşme yolunda önemli bir adımdır. Anket sonuçları, AKP'nin oy olarak en kötü dönemini yaşadığını gösteriyor ve bu durumda artık bir seçimi kazanması da mümkün değil.” şeklinde konuştu.
AB üyeliğinin Türkiye için artık bir hedef olmaktan çıktığını belirten Emre, “Eskiden Avrupa Birliğine üyelikten bahsederlerdi. Artık hiç duyuyor musunuz AB üyeliği için tek kelime söylendiğini? Türkiye’de yargı bağımsız değildir. Demirtaş ve Kavala kararlarında yargı ihlalleri şüphesi var. Türkiye'nin güçlü olma yolundaki en güçlü adam Erdoğan değil, Anıtkabir'de yatan Mustafa Kemal Atatürk'tür. İktidara geldiğimizde meclis yapısı, hükümet sistemi, dış politika, siyasi ahlak, toplumsal barış, sağlık, eğitim, yerel yönetimler gibi temel konularda gereken düzenlemelerin yapılmasını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Berat Albayrak’ın ruhu dolaşıyor”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise konuşmasında kendisinin Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu üyesi olduğunu belirterek “AKP özellikle FETÖ sonrasında büyük ölçüde kadro sıkıntısı yaşıyor. AKP içerisinde iki elinde on marifet olan Alparslan Bayraktar gibi kişiler mevcut. Sayısız kurumda görevleri yaptığı ortaya çıktı. Vatandaşın huzursuzluğuna neden olan huzur hakkı adı altında yüksek maaş alanlar da var. Yarış atlarının soy kütüğünü inceleyip 14 bin TL maaş alan Komisyon üyeleri de mevcut. Türkiye'de 100 ile 110 bin kadar bürokrat var. 110 bin de makam aracı var. Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ortalarda yok ama ruhu dolaşıyor." diye konuştu.





 

Manchester City, Premier Lig'de üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaştı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında 7 şüpheli tutuklandı

Sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlandı

Çorum'da kayıp ihbarı yapılan kişi başından vurulmuş halde ölü bulundu

Almanya: 1 - Hollanda: 3

"Yeter Artık" Filminin Hüzünlü Galası

“Dilber” Tiyatro Oyununa da Girdi

Octopus Balık Restoran Dördüncü Yılını Kutladı

Fransa, dünyanın diğer ucundaki kolonisi Yeni Kaledonya'da talepleri bastırmak için silahlı operasyon başlattı

Bayer Leverkusen, Bundesliga'da sezonu namağlup şampiyon tamamladı

Almanya’da iklim aktivistlerinin eylemi nedeniyle Münih Havalimanı yaklaşık iki saat kapatıldı

Almanya Başbakanı Scholz, sel ve su baskınlarının yaşandığı Saarland eyaletini ziyaret etti

Pfingstferien: Die Bundespolizei am Flughafen Bremen gibt Tipps, wie Sie gut vorbereitet in den Urlaub fliegen

Hamburg'da Ağır Kaza Ambulans Aracı BMW ile Çarpıştı – Çok Sayıda Yaralı Var

Almanya'da DİTİB'in yetiştireceği din görevlilerinin eğitim programının müfredatı belli oldu

KGK ’dan Ankara’da diplomasi turu

Almanya'daki yangında yaşamını yitiren 3 kişiden birinin Türk olduğu belirtildi

Vermisstenfahndung nach 48-jährigem Mann aus Hamburg-Horn

Sinstorfer Weg İlkokulu İnşaatı Tamamlandı.

Hamburg'da üç polis çalışanı hakkında dolandırıcılık şüphesiyle savcılık soruşturma başlattı.

Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması’nda milli sporcularımız Naz Arıcı ve Elif Sırma Özel’e gümüş madalya!

50 Yaşın Üzerindeki Her 4 Kişiden 1’i Hipertansiyon Hastası

Vorfahrt missachtet - zwei Personen bei Unfall in Buxtehude verletzt

3.TÜRKİYE AVRUPA İŞ DÜNYASI ÖDÜLLERİ 29 MAYIS’TA SAHİPLERİNİ BULUYOR.

Hamburg'da Ebelik Eğitimi İçin Önemli Adım

Mehmet Yıldız'dan Hilafet Gösterilerine Sert Tepki

HND Sanat Atölyesi'nde İlk Sahne Heyecanı

Yazar Esma Arslan’ın ‘Değişim’ Adlı Kitabı Yayınlandı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler düdük çalacak

Gurbetten geldiği köyüne can verdi

Yükleniyor