Tarih: 01.12.2022 01:32

“Geleceğimizin teminatı eğitimli gençlerimizdir”

Facebook Twitter Linked-in


Münih Başkonsolosu Mehmet Günay 1 Aralık’ta görevinden ayrılıyor. Görev süresinin dolması nedeniyle bir açıklama yapan Günay eğitimin önemine dikkat çekti.
Günay “Geleceğimizin teminatı eğitimli gençlerimizdir. Okuyup, iyi bir eğitim alıp, toplumda iyi yerlere gelmesi için onlarla bir bir ilgileniyorum. Münih Başkonsolosluğu’na bağlı sivil toplum kuruluşlarının aşağı yukarı hepsini ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundum.” ifadelerini kullandı.

Türk toplumunun başarısı

Günay, Almanya’daki Türk toplumunun değerli bireylerinin sanattan siyasete, spordan bilime, her alanda başarı sergilediğine işaret ederek şunları söyledi: “Türk toplumunun Almanya’nın sosyoekonomik yaşamına ve çok kültürlülüğüne eşsiz katkıda bulunduğunu memnuniyetle gözlemlemekteyiz. Başta Türkçe ve Almancayı iyi bir şekilde öğrenmesi olmak üzere, çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi koşullarda eğitim alması ve meslek edinmesi öncelikli amacımızdır. Bu hedefe ilerlerken başkonsolosluğumuzun destek ve ilgisinin her zaman sizinle olduğunu hatırlatmak isterim.
Görev sürem boyunca görev bölgemizde konsolosluk hizmetlerinin vatandaşlarımıza etkin şekilde sunulması, toplumumuz mensuplarının ortak sorunlarının çözümlenmesine katkıda bulunulması, vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması, yerel makamlarla iş birliğimizin geliştirilmesi ve ülkemizin en iyi şekilde tanıtılmasının sağlanması başkonsolosluğumuzun öncelikleriydi.”

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —