Tarih: 07.01.2023 23:58

“Diğer yılların da temelini inşa edeceğiz”

Facebook Twitter Linked-in

Norderstedt Türk Alman Dostluk ve Kültür Derneği (TDFKV) 30. yılını kutladı.

Almanya’nın Norderstedt kentinde 1991 yılında kurulan derneğin Festsaal am Falkenberg Salonu’nda düzenlenen kutlama törenine, Norderstedt Belediye Başkanı Elke Christina Roeder, derneğin üyeleri ile davetliler katıldı.


“Çocuklarımızın kültürel mirasımıza sahip çıkmasını sağlayalım”

Törenin açılış konuşmasını yapan TDFKV Başkanı Tuncay Eminoğlu “Bugün buraya derneğimizin 30. yılını kutlamak için bir aradayız. Siz değerli konuklarımızla birlikte diğer yılların da temelini inşa edeceğiz.” dedi.


Göreve geldiklerinde şansız bir şekilde pandemi belası ile karşılaştıklarını kaydeden Eminoğlu “Kısa bir zamanda tekrar faal dönemimize geçeceğiz. Bu süreçte, siz değerli üyelerimizden talebimiz; bize destek olmanız, etrafınızı derneğimiz hakkında bilgilendirmek açılan kurslara destek sağlamanız. Çocuklarımızın gelecek nesillere kültürel mirası taşıyabilmeleri için sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyaç var. Yarınlarımız olan çocuklarımızın kültürel mirasımıza sahip çıkmasını sağlayalım. Bu mirası gelecek nesillere aktaralım. Derneğimize hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Türküler renk kattı
Gecede, Eski Başkan İbrahim Sever, derneğin tarihçesini anlattı. Hüseyin Duman ve çocuk korosu türkülerle geceye renk kattı.


Katılımcılar, Piyanist İrfan’ın muhteşem müziği ile halay çekerek türkülere eşlik etti.


Gecede çekilen tombala da davetliler tarafından büyük ilgi gördü.


 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —