Tarih: 12.11.2022 20:28

“Çocuk parası artırımı aile bütçelerini rahatlatacak”

Facebook Twitter Linked-in


Olpe ve Märkischer Kreis I Federal Meclis Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Nezahat Baradari yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2023’ten itibaren çocuk parasının, çocuk başına ayda 250 euroya yükseltileceğinin müjdesini verdi.
Çocuk parası artışının aile bütçelerini rahatlatacağını belirten Baradari, “Bu, başta düşük ve orta gelirli aileler olmak üzere bütün çocuk sahipleri için iyi bir haber. Çocuk parası artırımı aile bütçelerini rahatlatacak. Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin bir üyesi olarak çocuk parasındaki bu keskin artışın çok doğru bir sinyal olduğu kanaatindeyim.” vurgusu yaptı.

“Toplumsal dayanışma bizim için önemlidir”

Çocuk parasının ilk kez bu kadar çok artırıldığını ifade eden Baradari “Ayrıca çocuk başına vergi indirimleri 2022 için 160 euro artırılarak 8 bin 548 euroya, 2023 için 404 euro artırılarak 8 bin 952 euroya ve 2024 için 360 euro artırılarak 9 bin 312 euroya yükseltilecek. Bu, SPD önderliğindeki koalisyon hükümetinin içinde bulunduğumuz bu zor zamanda kimseyi yalnız bırakmadığının bir başka kanıtıdır. Toplumsal dayanışma ve sosyal adalet bizim için önemlidir. Şimdi bir sonraki adım, temel çocuk güvenliğini gerçekleştirmek olacaktır.” diyerek açıklamasını tamamladı.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —