Tarih: 26.05.2022 16:18

“CHP Nürnberg Birliği’ne üye olun”

Facebook Twitter Linked-in

İlhan Baba-Nürnberg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Bavyera Birliği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 241 üyeden 183 kişinin katıldığı Olağan Genel Kurul’da gizli oyla yönetim kurulu seçimi yapıldı.
Eski Milli Boksör Serhat Öztürk ile İş İnsanı Hüseyin Eren’in başkan adayı gösterildiği seçimde, 183 oyun 94’ünü alan Serhat Öztürk, CHP Kuzey Bavyera Birliği’nin yeni başkanı oldu.

İstanbul CHP Milletvekili Yunus Emre ile CHP Almanya Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Günay Çapan’ın da yer aldığı Genel Kurul’un divan başkanlığını Eski Zirndorf Belediye Başkanı İş İnsanı Murat Bülbül, yardımcılığını da İlhan Keten, Bayram Kaygusuz ve Himmet Çolak yaptı.
Olağan Genel Kurul’da konuşan Başkan Öztürk yaptığı konuşmada, üyelerin sayısının artmasının güçlerini artıracağını belirterek “Yönetim Kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm gönüllülerimizin kısa zamanda CHP Nürnberg Birliği’ne üye olması gerekir. CHP’ye iktidar yolunu açacak olan halk oyunu sağlamak, birlik üyesi olsun olmasın CHP’lilerin görevi olmalıdır.” diye konuştu.

Yurt dışı birliklerin büyümesi, gelişmesi ve CHP’ye halk oyunu sağlama konusunda yöneticiler ile üyelerin emeklerinin büyük olduğunu belirten Öztürk hedeflerini şöyle sıraladı:  “Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak komisyon kurup çalışmalar yapmak, Almanya sosyal Demokrat Partisi (SPD) başta olmak üzere diğer siyasi partiler ile iletişim ve işbirliği içinde bulunmak, pasif üyelerin yeniden kazanılması yönünde çalışmalar yapmak, web sitesinin etkin duruma getirilmesini  ve on-line üyelik imk ânı sağlamak, gençlerimizin meslek sahibi olunması ve üniversite öğrencilerinin sorunlarının giderilmesi konusunda çalışmalar yapmak, yurt dışında okumak için gelmek isteyen ve gelmiş olan yüksek okul öğrencilerin problemleri konusunda destek vermek, eğitim ve sosyal haklar konularında uzman arkadaşlarımız tarafından danışmanlık hizmeti vermek.”

“CHP, bir halk örgütlenmesidir”
Olağan Genel Kurul’da bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise CHP’nin, gücünü bağımsız Türk milletinden ve Atatürk Devrimlerinden alan yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan bir halk örgütlenmesi olduğunu belirterek “Türkiye’nin son 20 yılına yön veren iktidarın ülkeyi soktuğu durumlar ekonomik ve sosyal olarak bir çöküntü yaratmıştır. Uygulanan yanlış politikalar ile adalet sistemi, uluslararası ilişkiler, sağlık sistemi ve kamu düzeni dâhil hemen her alanda tükenmişlik söz konusudur. Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine nerede olursa olsun sahip çıkacak bir Türk toplumunun varlığı göz ardı edilemez.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu:
Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan Serhat Öztürk, Özlem Deniz, Ebru Sarı, Pınar Bayraktar, Eker Ünsal, Sevilay Süleymanoğlu, Ümit Çolak, Burak Sarıkaya, Dr. Faikcan Koğ.



 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —