“Çalışma hayatı, çağdaş standartlara kavuşturulmalı”

“Çalışma hayatı, çağdaş standartlara kavuşturulmalı”

CHP HH SH Birliği, 1 Mayıs Emeğin Uluslararası Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “Çalışma hayatı, örgütlenme ve grev hakkı çağdaş standartlara kavuşturulmalı.” vurgusu yapıldı.

CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği (CHP HH SH Birliği) 1 Mayıs Emeğin Uluslararası Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 
 
Türkiye’nin 1 Mayıs’a bir kez daha büyük sorunlarla girdiğinin vurgulandığı açıklamada, çalışma hayatının, örgütlenme ve grev hakkının çağdaş standartlara kavuşturulmadığına, gelir eşitsizliğinin, işsizliğin,  hayat pahalılığının, zamların ve baskıların arttığına dikkat çekildi.   Açıklamada “Grev hakkının güvenceye kavuşturulmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün yerlerde süründüğü, gazetecilerin, milletvekillerinin ve siyasetçilerin cezaevlerine atıldığı, medyanın tamamının tekleştirilerek yandaş kılındığı, yargının daha çok siyasallaştırılarak siyasal iktidara ve tek adama bağımlı hale getirildiği, gece yarılarında ilân edilen keyfi yasaklarla baskıların daha da artırıldığı bir döneme girildi.” denildi. 
Herkesin eşit yurttaş olarak yaşayacağı laik bir ülke talebi
1 Mayıs’ta dünyada emekçilerin, demokrasi ve özgürlükten yana olanların bir kez daha meydanlarda buluşamadığının altının çizildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ “Haklarımızı kazandığımız eşitlik ve barış içinde yaşayabileceğiniz bir ülke istiyoruz. Eğitimden sağlığa, barınmadan ulaşıma, kadınların toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, erkek şiddeti ile öldürülmediği, cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, kadınların özgür ve eşit yaşadığı bir ülke istiyoruz. Hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun herkesin eşit yurttaş olarak yaşayacağı laik bir ülke istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.   
“Yaşasın 1 Mayıs”
Açıklama, “Bu düşünce ve duygularla başta 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanında katledilen emekçiler, demokrasi ve özgürlükler yolunda hayatını kaybedenler olmak üzere tüm insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor,  tüm işçilerin, emekçilerin 1 Mayıs uluslararası mücadele, birlik ve dayanışma gününü kutluyoruz. CHP HH SH BİRLİĞİ olarak 1 Mayıs 2021’i bu düşünce ve duyguların yanı sıra bir başka heyecanla tekrar alanlarda kutlamak adına, iş, adalet ve özgürlük için, emeğimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için yaşasın 1 Mayıs.” sözleriyle tamamlandı.

 

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Yükleniyor