“Bütçe görüşmelerinde gerginlik”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır arasında gerginlik yaşandı.

Türkiye 17.11.2022 01:25:07 0
“Bütçe görüşmelerinde gerginlik”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşüldü.

Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın 2023 bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Komisyonda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında tartışma çıktı.

Gerginlik anlar yaşandı

CHP’li Başarır, bütçeye ilişkin görüşünü bildirdiği esnada, bir gazetenin “CHP’den Yalova’da planlı provokasyon. Kayıt tuşuna basıldı, Ali Mahir Başarır ucuz şovuna başladı” başlıklı haberini ele alarak, "Yalova’da bir olay yaşadık. O an mahkeme salonunda olan havuz medyasının bir gazetecisi gizli bir çekim yaptı. O videoları böl-kes-yapıştır olarak sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine siz mahkemenin çözüm kayıtlarını almadan, tüm bilgileri almadan akşam saatlerinde açıklama yaptınız. Yalova Adliyesi’ni ziyaret ettiniz. Sayın Bakan (Bekir Bozdağ), orada olanların tamamını incelediniz mi? Biz mahkeme bastık mı" ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıklarını kaldırın

Bakan Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Yalova Adliyesi'nde mahkeme heyetinin üstüne yürüdüğünü hatırlatarak, "Senin ahlaksızlığına cevap vermeye benim ahlakım yetmez. Burada Meclisimizin saygın üyelerine sesleniyorum; Türk mahkemelerini basan, yargıçlarımıza, savcılarımıza el kol sallayıp, onlara hakaret edenlerin lütfen dokunulmazlığını kaldırın. El salladıkları yargının huzuruna bunları çıkarın" ifadelerini kullandı.

Başarır ise, “Bana yalan söylüyorsun deme. Biz orada mahkemeyi takip ediyorduk. 50 milletvekili mahkemeyi takip ederken mahkeme salonunu terk ettik. Nasıl mahkeme bastık” diyerek kendini savundu.

Bozdağ, Yalova Adliyesi'nde yaşanan olayın görüntülerinin herkesçe görüldüğünü belirterek, CHP'li vekillerin "dokunulmazlığının kaldırılmasını” istedi.

Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı

“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”

Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı

Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi

Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı

ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”

Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor

Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor

Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi

Bremen’den entegrasyon kursları için çağrı: “Almanca uyumun anahtarıdır”

Hamburg’da Yeni Dönem: Biletsiz Yolculukta Hapis Cezasına Son Mu?

Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru

Hamburg’da yeni adım: Evsizler için psikiyatrik merkez açılıyor

Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat

HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

Yükleniyor

loading

Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı

“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”

Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı

Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi

Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

  • Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı