Tarih: 04.05.2022 20:45

“Biz de bir gün yaşlanacağız ve ziyaretçilerimizi bekleyeceğiz”

Facebook Twitter Linked-in

İlhan Baba-Nürnberg
Nürnberg ve Fürth kentlerinde şubesi bulunan Müslüman yaşlılara yönelik hizmet veren Hayat Günlük Bakım Evi’nde bayramlaşma programı düzenlendi.
Kuzey Bavyera MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur tarafından organize edilen programa, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, MÜSİAD Kuzeey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, İGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, DITIB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, Saadet Nürnberg Bölge Başkan Yardımcısı Musa Tamer, Hayat Bakım Evi sahibi Mühübe Gürdoğan Şerçe ile birlikte bakım evi üyeleri ile çalışanları katıldı.
MÜSİAD Başkanı Haluk Dokur etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kuzey Bavyera’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bazı temsilcileriyle birlikte Hayat Gündüz Bakım Evi’nde kalan yaşlılarımızın, büyüklerimizin ellerini öpmeye, onlarla bayramlaşmaya geldik. Biz de bir gün yaşlanacağız ve ziyaretçilerimizin gelmesini bekleyeceğiz. Bu nedenle anneleriniz, babalarınız yaşıyorsa onlara saygıda kusur etmeyelim, yaşlılarımızı sevelim ve sayalım.” vurgusu yaptı.

“Yaşam kalitesi sunuyoruz”
Hayat Bakım Evi Sahibi ve Yöneticisi Münübe Gürdoğan Serçe ise “Bakıma muhtaç hastalarımızın yasal haklarını koruyoruz, İslamiyet’in usul ve âdetlerine göre hizmet veriyoruz. Hastalarımızın sadece tıbbi bakımına değil, günlük ihtiyaçlarına ve yaşamlarına da el atıyoruz. Hastalarımız, evlerinden alınarak bakımevine getiriliyor, akşam da geri götürülüyor. Bakımevinde kalan yaşlılarımızın zamanlarını güzel geçirebilmesi için gemi turları, park gezileri, müzik programları gibi değişik aktivitelerin yanı sıra, okuma günleri gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Bakımevinin sağlık personel bakıcılarının kontrolünde hazırlanmış yaşam alanı hâline getirildiğine değinen Serçe “Bakımevimiz, rahat, samimi ve kaliteli medikal bakım standartları ile yaşam kalitesi sunuyor. Sürekli bakım desteğimiz ile ev rahatlığı sağlıyor. Profesyonel hemşireler gözetiminde sağlıklı beslenme hizmeti gösteriyoruz.” dedi.

Başkonsolos Deniz’den bayramlaşma
Bayramlaşma programında, Başkonsolos Serdar Deniz, bakım evinde kalan yaşlılarla teker teker bayramlaşarak sohbet etti, onların sorunlarını dinledi.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —