Tarih: 30.08.2022 21:10

“BİRLİKTE DAVRANMALIYIZ”

Facebook Twitter Linked-in


19 Mayıs Türkiye Gençlik ve Halk Kültür Merkezi Lübeck (TÜRGEM) tarafından 27 Ağustos 2022 tarihinde, Koberg Meydanı’nda “31. Dostluk ve Yabancıdan Komşu Edin Şöleni” düzenlendi.
 
Şölene, Lübeck vali yardımcısı, senatör, yerel siyasetçiler, Kuzey Elbe Protestan Kiliseleri eski piskoposu ile kurum temsilcileri katıldı. Şölende, ana dilde eğitim hakkının verilmesi ve oy hakkı ile çifte vatandaşlık konularında önemli mesajlar verildi.  

 

Konuklara börek ve salata ikram edilirken sunulduğu şenliğe Türkçe şarkı ve türkülerle renk katıldı.  
 
“Dayanışma içinde olmalıyız”
 
TÜRGEM Başkanı Remzi Uysal şölenle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kültürü, ekonomik gücü ile pekişmiş AB’ye dışardan gelen toplum ve kültürler, üçüncü dünya ülkesi vatandaşları gibi görülüyor, o kültürden insanlara karşı kendini üstün gören bir siyaset anlayışı var. Bu doğrultuda, hak arama mücadelesinde bazı Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Azerbaycan, Bulgaristan, Suriye, Afganistan, Yunanistan ve Arnavutluk kökenli bazı hemşerilerimizle dayanışma içinde olabileceğimizi gösterdik.  Birlikte davranmamızın gereğini bir defa daha yaşamış ve de öğrenmiş olduk.”  
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —