“Bayrağımızı, vatanımızı sevdiğimiz gibi Almanya’yı da seviyoruz”

Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Derneği Başkanı Avukat Süleyman Çevik: “Türk toplumunu temsil ediyoruz. Türk toplumunun haklarını savunuyoruz. Biz bayrağımızı, vatanımızı sevdiğimiz gibi Almanya’yı da seviyoruz.”

Hamburg 24.01.2023 01:49:28 0
“Bayrağımızı, vatanımızı sevdiğimiz gibi Almanya’yı da seviyoruz”
Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Derneği’nin geleneksel kahvaltısı, Hamburg’da, Armada Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kahvaltıya derneğin üyelerinin yanı sıra, siyaset, sanat ve spor camiasından birçok isim katıldı.


Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Derneği Başkanı Avukat Süleyman Çevik “Kimine göre spor derneği, kimine göre kültür derneği, kimine göre Erdoğancı, kimine göre ise sağcı bir derneğiz ama gerçekte öyle değiliz. Biz Türk toplumunu temsil ediyoruz. Türk toplumunun haklarını savunuyoruz. Biz bayrağımızı, vatanımızı sevdiğimiz gibi Almanya’yı da seviyoruz. Biz 60’lı yıllarda buraya gelen babalarımızın varisiyiz. Onların bu memleketin kalkınmasında emekleri var. Biz mazlumun yanındayız. Siyasetten üstün bir derneğiz. Bizim siyasetle işimiz yok. Herkes istediği partiye oy verir. Biz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın yolundayız.” ifadelerini kullandı.
Pandemi dolayısıyla bazı etkinliklere ara verdiklerini aktaran Çevik geleneksel kahvaltıyla bu etkinliklere yeniden başladıklarını belirtti.


“Alaattinliyiz, Müslüman’ız ve Türk’üz”
Alaattinliler olarak Hamburg da toplanarak 40 kurucu üye ile 09.04.2017 tarihinde Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Derneği’ni kurduklarını dile getiren Çevik “Avrupa Denizli Alaattinliler Birliği Deneği’nin temel hedefi, dünya çapında Alaattinlilerin ve Denizlilerinin birliği ve dayanışmasıdır. Alaattin, toplumumuzun kanunlar çerçevesinde maddi manevi gelişmesi ve terakkiyatı (ilerleme) için çalışmaktır. Dilimizi, dinimizi, milletimizi, örf ve adetlerimizi dünyanın neresinde bulunursak bulunalım, muhafaza ederek gelecek nesillerimize aydın ve güzel imkânlar hazırlamaktır. Bunun için kültürel ve sportif faaliyetler, eğitim seminerleri, sosyal ve sosyoekonomik danışmanlıklar hizmeti verip her türlü yardımlaşmayı sağlamaktır. Alaattinliler arasındaki fitneyi ve siyasi ihtilafları yıkıp muhabbete ve dayanışmaya vesile olmaktır. Birbirimizin meziyetlerinden ve imkânlarından iftihar edip istifade etmektir. Biz birbirimize emanetiz, aynı toprağın evlatlarıyız, binbir tane birimiz var. Ne sağcıyız ne solcuyuz. Alaattinliyiz, Müslüman’ız ve Türk’üz.” vurgusu yaptı.

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Yükleniyor

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

  • Pazartesi 5.8 ° / -0.9 ° Güneşli
  • Salı 9.4 ° / 2.6 ° false
  • Çarşamba 5.3 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu