“Avrupalı gazeteciler ATGB altında birleşmeli”

ATGB Yönetim Kurulu Başkanı Recai Aksu: “Avrupa’da gazetecilerin örgütlenmesi ve ATGB gibi güçlü bir çatı altında birleşmesi önemlidir.”

Medya 28.12.2022 17:17:27 0
“Avrupalı gazeteciler ATGB altında birleşmeli”
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) yeni hedeflerini ve yol haritasını açıkladı.
Berlin'de, Türk- Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) düzenlenen "Avrupa'da Medya Örgütlenmesi ve Türkiye'deki Son Siyasi Gelişmeler" başlıklı panel düzenlendi.


Panele çeşitli dernek ve kurumların temsilcilerinin yanı sıra, ATGB Üyesi gazeteci ve yayıncı, Berlinli iş insanı ve kanaat önderi katıldı.
ATGB Yönetim Kurulu Başkanı Recai Aksu, panelde yaptığı konuşmada “Avrupa’da gazetecilerin örgütlenmesi ve ATGB gibi güçlü bir çatı altında birleşmesi önemlidir.” dedi. Türkiye’deki kaygı verici gelişmelere dikkat çeken Aksu tarikat ve cemaatlerin etkisi, basın özgürlüğü ihlallerinden söz etti. Anti-demokratik uygulamalara rağmen Türkiye’nin geleceği için umutlu olduğunu ifade eden Aksu, ATGB'nin yeni dönemde birleştirici, bütünleştirici bir dil kullanacağı, ötekileştirmeyi reddeden bir medya dili anlayışını hâkim kılıcı bir üslubu tercih edeceğini aktardı. Aksu, tüm Berlinli üyelerin de yönetime dışarıdan katkısını beklediğini vurguladı.
Panelde, ATGB İkinci Başkanı Erdinç Utku, ATGB Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Karslı, ATGB Yönetim Kurulu Üyesi M. Sefa Doğanay ve ATGB Saymanı Ufuk Evlâ Bostan ATGB’nin yeni hedefleri ve motivasyonlar üzerine kısa birer konuşma yaptı. ATGB Genel Sekreteri Erdoğan Karayel ise Türkiye'deki siyasi gelişmeleri anlatan karikatürleri paylaştı.
Panelde, ATGB Yönetim Kurulu olarak hangi sorun ve sıkıntılara yoğunlaşılacağı, önceliklerinin ne olacağı konusunda bilgi verildi.

Türkiye’de gazetecilerin sorunları ele alındı


Panelde, Avrupa’daki Türkçe medyanın tıkandığı alanlar, meslek içi eğitim sorunları, özlük haklarının istenen düzeyde olmayışı, sendikalaşma bilincinin eksikliği konuları ele alındı, yerel, eyalet ve federal düzeydeki handikaplar konuşuldu. Ayrıca Avrupalı Türk gazetecileri olarak Avrupa sorunlarına eğilmenin önemi, gerekliliği ve göçmen kurumlar olarak tüm yerel ve federal kurum ve kuruluşlarla şeffaf bir iletişim düzeyinin yakalanması gerektiği anlatılırken Türk medyasında kullanılan dil ve üslup sorunlarına da değinildi.
Panelde, genç neslin en kısa zamanda tecrübeli gazeteciler tarafından gönüllü olarak yetiştirilip sektöre kazandırılması gerektiği vurgulandı.

“Gazetecilik suç değildir”
ATGB 2. Başkanı Erdinç Utku tarafından önerilen ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle 8 Ocak Pazar günü Brüksel’de Schuman Meydanı’nda “Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri ve yeni sansür yasasını” protesto edilmesi kabul edildi. “Gazetecilik suç değildir” başlığı altındaki eylemle Türkiye’deki gazetecilerin yalnız olmadığının vurgulanacağı aktarıldı.
Panel, katılımcıların katkılarıyla soru ve cevap şeklinde ilerledi.  
 

 

Feride Morçay Avrupa’yı Salladı, Şimdi Türkiye’ye Geliyor!

TÜRGEM Lübeck’te 36. Yılını Gençlik ve Kültür Şenliğiyle Kutluyor

8. Tiyatro Köprüsü Festivali start alıyor

Hamburg-Nord’da Sol Parti’den Sert Eleştiri: “Koalisyon Umutsuz ve Tıkanmış”

Lübeck Halk Eğitim Merkezi'nden Yetişkinlere Mezuniyet Fırsatı

Frankfurt’ta Aslan Gibi Direndiler, Sıra Şimdi Bochum’da

Doktora Gidiyordu, Bir Daha Haber Alınamadı

Hoş Geldin Bundesligaya Hamburg!

Tschentscher'den HSV’ye Destek Mesajı: “Hamburg, En Üst Ligde Yerini Almalı”

Hamburg’da Üç Fidan’a Anma: Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Unutulmadı

"Blessin Kararlı: Frankfurt’u Zorlayacak Gücümüz Var"

Bremen’de Kaçak İşçiliğe Ortak Müdahale: Altı Şantiyede Denetim Yapıldı

Minik Kalpler İçin Büyük Kahramanlar: Jenfeld’de Renkli Şenlik

Hamburg Rahlstedt’te Marketin Camlarına Kurşun Yağdı: Polis Tanık Arıyor

Almanya'da mahkeme, AfD'nin "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu

Hamburg’da Çehov Klasiği “Ayı” Sahneye Çıkıyor

HVV’de 3 Bin Kişiye Dilencilikten Para Cezası

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

19. Bremen Dayanışma Ödülü Etiyopyalı Aktiviste: Meseret Hadush’a Anlamlı Onur

"Kadıncıklar" Münih’te Sahneye Taşınıyor

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Federal Meclis'teki zorlu oylamanın ardından koltuğuna oturdu

Hamburg’da 8 Mayıs’ta “Özgürlük, Eşitlik, Dayanışma” Çağrısı

Almanya Başbakanı Scholz için askeri veda töreni düzenlendi

Almanya’da Hessen Eyaleti Bakanı Pentz, AfD’li milletvekillerini yurt dışı gezilerine götürmeyecek

Almanya'da yeni hükümette görev alacak bakanlar belli oldu

Yükleniyor

Feride Morçay Avrupa’yı Salladı, Şimdi Türkiye’ye Geliyor!

TÜRGEM Lübeck’te 36. Yılını Gençlik ve Kültür Şenliğiyle Kutluyor

8. Tiyatro Köprüsü Festivali start alıyor

Hamburg-Nord’da Sol Parti’den Sert Eleştiri: “Koalisyon Umutsuz ve Tıkanmış”

Lübeck Halk Eğitim Merkezi'nden Yetişkinlere Mezuniyet Fırsatı

Frankfurt’ta Aslan Gibi Direndiler, Sıra Şimdi Bochum’da

  • Salı 24.3 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.3 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.3 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı