Tarih: 11.11.2020 21:10

“Aşırı Sağcılığı Raporlama Merkezinin kurulmasından memnunum”

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Kriminal Polis Dairesi (LKA) tarafından aşırı sağcılıkla mücadele kapsamında,  Aşırı Sağcılığı Raporlama Merkezi (ZHA-R) kuruldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamburg Eyalet Parlamentosu Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Barış Öneş, aşırı sağcılığın, çok çeşitli ve açık toplumları için büyük tehlike teşkil ettiğini söyledi.
Öneş, “Aşırı sağcılıkla mücadelede halkın destekleri de çok önemli. Aşırı Sağcılığı Raporlama Merkezinin faaliyetlerinin başlatılmasından ötürü memnunum. Bu tür önlemler, Hamburg Senatosunun aşırı sağcılığı çok ciddiye aldığını ve bu tehlikeyle mücadele için gerekeni yaptığını, göçmen olsun ya da olmasın herkesin kentimizde kendisini güvende hissetmelerini önemsediğini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.
Öneş, son yıllarda, Hanau’da, Halle’deki aşırı sağcı saldırıların, Walter Lübcke cinayetinin daha öncesinde ise NSU terör hücresinin cinayetleriyle çok sayıda göçmen ya da göçmen olmayan insanın aşırı sağcılık kurbanı olduğunu anımsatarak “Bu cinayetler, aşırı sağcılığın ne kadar tehlikeli olduğunu da gözler önüne sermektedir. Aşırılık artık sadece partilerde veya gruplaşmalarda değil, internet ortamında, whatsapp grupları üzerinden de yayılıyor.” şeklinde görüş belirtti.

Tüm bilgi ve bulgular detaylıca incelenecek

Hamburg Kriminal Polis Dairesi, Ekim ayında faaliyete geçen projeyle aşırı sağcılık yanlısı şiddetle uygun önlemlerle mücadele sistemleri oluşturmayı, aşırı sağcı ağları ve yapıları deşifre etmeyi ve çoğunlukla gizli yapılaşan radikalleşmeyi erken aşamada tespit ederek etkisizleştirmeyi amaçlıyor.
Proje doğrultusunda, çevrelerinde aşırı sağcı eylemler ve davranışlar gözlemleyen vatandaşlar, Raporlama Merkezindeki polis memurlarıyla iletişime geçebilecek.
Potansiyel suçlarla ilgili tüm ayrıntılı bilgiler bulunacağı Merkezde aşırı sağcı bir geçmişe sahip kişi veya gruplarla ilgili bilgi ve bulgular bir arada toplandıktan sonra detaylı bir incelemeye tabi tutulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —