Tarih: 09.04.2021 19:35

“Antalya’nın kara kutusuyum”

Facebook Twitter Linked-in

Memleket Hareketi’nin Antalya İl Başkanı ve Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner bir açıklama yaparak “Turizmin içinden geliyoruz. Varlıklı Avrupalıların yaşam tarzı olarak Antalya gibi kentlerde neyi talep ettiklerini çok iyi biliyoruz. Antalya'da, dünyanın sayılı örgütleriyle ortaklaşa yeni yatırım modelleri geliştireceğiz.” dedi.  
Baraner, söz konusu modellerin hem istihdama hem de vatandaşın zenginleşmesine hizmet edeceğini belirterek “ Antalya, yerlisi ve 81 ilden gelmiş insanlarıyla aydın bir toplumu barındırıyor. Modernliğin ve medeniyetin zenginliğini barındırıyor. En gerçekçi, en sürdürülebilir, en katılımcı çözümleri getireceğiz. Antalya'nın sorunlarını ve bu sorunların somut çözümlerini biliyoruz.” şeklinde konuştu.
“Antalya’nın kara kutusuyum”
42 yıldır Antalya’da yaşadığını ve bu kentin insanı olduğunun altını çizen Baraner, “Antalya’da sürdürülebilir turizmin var edilebilmesi için çok çaba göstermiş, gerçekliklerini, kültürünü ve doğasını, bundan daha da önemlisi insanını yurt dışına tanıtmaya çalışmış bir insanım. Bir anlamda da Antalya'nın kara kutusuyum. Antalya'da yapılmış birçok hizmette imzamız vardır. Son 42 yıldır sayısız belediye başkanının ve Vali'nin çalışmalarında fikir beyan etmiş bir insanım.” ifadelerini kullandı.
Antalya için gösterdikleri çabalarda yıllara yaslanan bir deneyim ve yeni bir siyasal hattın birleştiğinin altını çizen Baraner konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Antalya büyüdü, ancak gelişmedi. Antalya bir yandan kısmen Avrupa Birliği ile entegre olmuş bir kent iken diğer tarafta sezonluk hesapla iş yapan oryantal bir kent. Antalya, ekonomide sürdürülebilirliği yakalamış bir kent değil. Bu anlamda, insan odaklı, halk sanayisine dönüşen, katılımcı ve paylaşımcı yeni bir siyasal anlayışı hâkim kılmak istiyoruz.”

“Yeni yatırım imkânları sağlayacağız”

Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından olan Antalya'daki işsizlik oranlarının hiç yatırım olmayan Anadolu düzeylerinde olduğuna dikkat çeken Baraner projeleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Antalya'nın ekonomik olarak nimetlerinden faydalanamayan mikro ölçekli şirketlere, özellikle turizm, tarım ve küresel ticaret konularında yeni yatırım imkânları sağlayan altyapıları sağlayacağız. Antalya, 100'e yakın şehirden direkt charter seferi alıyor. Bu 100 kentin belediye başkanlarıyla her yıl, Aspendos'ta 'Antalya Dostları' isminde sezonu açtığımız büyük şölenler düzenleyeceğiz.
Turizm sayesinde kazandığımız dostluğu 100 dünya kentine taşıyacağız. Antalya'nın dünyada en sevilen ve sempati duyulan şehirlerden biri olmasını sağlayacağız. Antalya'nın hâlen en gözde bölgelerinde 17 katlı binaların yapımına izin veriliyor. Biz bu dikey yapılaşmanın önüne geçeceğiz



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —