“Almanya’ya Türkiye’den girişlerde test zorunluğu getirildi”

Milletvekili Öneş, ‘yüksek riskli bölgeler’ sınıflamasında yer almaya başlayan Türkiye’den, 1 Ağustos 2021 itibarıyla Almanya’ya girişlerde, Covid-19 testi zorunluğunun yürürlüğe konulacağını söyledi.

Hamburg 1.08.2021 21:19:45 0
“Almanya’ya Türkiye’den girişlerde test zorunluğu getirildi”
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Hamburg Milletvekili Barış Öneş, Almanya’da 1 Ağustos 2021 itibarıyla yürürlüğe giren yeni uygulamalar hakkında açıklama yaptı. Öneş’in açıklamasında öne çıkan faktör ise ‘riskli bölgeler’ yerine ‘yüksek riskli bölgeler’ sınıflamasında yer almaya başlayan Türkiye’den, 1 Ağustos 2021 itibarıyla Almanya’ya girişlerde, Covid-19 testi zorunluğunun yürürlüğe konulması oldu. Uygulamanın kara, hava ya da deniz yoluyla ülkeye giriş yapacak olan herkes için geçerli olacağına dikkat çeken Öneş “Federal Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre ülkeler artık eskiden olduğu gibi üç değil, iki risk grubuna ayrılıyor: ‘Yüksek riskli bölgeler’ sınıflamasında yer alan ülkeler ve ‘virüs varyantlı bölgeler’.” vurgusu yaptı.
 
Öneş, Türkiye’nin de dâhil olduğu yüksek riskli bölgeler listesindeki ülkelerden gelenlerin Almanya’ya girerken ibraz etmeleri gereken belgeleri şöyle sıraladı:  
 
“Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul gören Covid-19 aşısının tamamlandığına dair belge veya Covid-19 hastalığının geçirildiğine dair belge (en az 28 gün, en çok 6 aylık Covid-19 pozitif test sonucu) veya numunesi Almanya’ya varıştan önceli 72 saat içinde alınmış negatif PCR testi ya da numunesi Almanya’ya varıştan önceki 48 saat içinde alınmış negatif antijen test sonucu.”
 
Virüs varyantlı bölgelerden gelenlere daha katı kurallar
 
Brezilya ve Uruguay’ın listede olduğu virüs varyantlı bölgeler listesindeki ülkelerden gelenleri ise daha katı kurallar bekliyor. Bu ülkelerden gelenler, aşılarını tam yaptırmış olsa veya hastalığı atlatmış olsa dahi negatif test ibraz etmek durumunda. Hızlı antijen testin 24 saatten, PCR testinin ise 72 saatten eski olmaması gerekiyor. Bu bölgelerden gelenler için ayrıca 14 gün karantinada kalmaları isteniyor. 12 yaş altı çocuklar bu uygulamalardan muaf.
 
Öneş, “Hangi bölgeden gelinirse gelinsin, tüm testlerin ücretini kişilerin kendileri ödemeleri gerekiyor. Ayrıca Almanya’ya girmeden en erken 72 saat önce www.einreiseanmeldung.de adresinden ülkeye giriş kaydının yapılması gerekiyor. Negatif test yaptırmış olanların ülkeye girişlerinden hemen sonra test sonuçlarını dataportantragsverfahren@dataport.de adresine e-posta ile göndermeleri gerekiyor. Tüm bu uygulamalar, şimdilik yıl sonuna kadar geçerli olacak fakat vaka sayılarının artması durumunda bu uygulamalar sertleştirilebilecek.“ ifadelerini kullandı.
 
Kimlik kartları sadece parmak izi ile alınacak
 
Öneş, yürürlüğe yeni girecek uygulamalar arasında yer alan kimlik kartlarının artık sadece parmak izi ile alınması uygulaması hakkında da şu bilgileri verdi: “Federal Meclisin geçen yıl Kasım ayında aldığı karar doğrultusunda, kimlik kartlarının artık sadece parmak izi ile alınması uygulaması, 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe giriyor. Artık kimlik başvurusu yapanların hepsi parmak izlerini de vermek zorunda. Bildiğiniz gibi bu konu, “kişilik haklarına saldırı” olduğu iddiasıyla uzun zamandan beri tartışılmaktaydı.” 
 
Grev uyarısı
 
Öneş, Alman Demiryolları’nın (DB) önümüzdeki günlerde uyarı grevine gitmeye hazırlandığına da işaret ederek “Ağustos ayında, Deutsche Bahn (DB) ile seyahat etmek isteyenlerin bazı aksamaları da hesaba katmaları gerekiyor. DB ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasında anlaşma sağlanamaması durumunda GDL, 9 Ağustos’tan itibaren grev ilan etti. GDL, diğer bazı taleplerin yanı sıra bu yıl yüzde 1,4 ve gelecek yıl 1,8 daha fazla ücret talep ediyor. Bu nedenle trenle seyahat planı yaparken mağduriyet yaşamamanız için gündemi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.“ uyarısı yaptı.
 

 

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Yükleniyor

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

  • Salı 23.6 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı