Galatasaray ruhuna yakışmayan ‘ alçakça ‘ yapılan açıklamaya cevabımızdır(1)

Galatasaray Hamburg Derneği’nin bazı yönetim kurulu üyelerinin de haberi olmadan geçtiğimiz gün açıkladığı gazetehamburg’u hedef alan ve şahsıma karşı hakaret dolu alçakça yazılan açıklamasına cevap vereceğim.

5.03.2015 10:07:36 0
Galatasaray ruhuna yakışmayan  ‘ alçakça ‘ yapılan açıklamaya cevabımızdır(1)
Zafer ÖZPOLAT

Galatasaray Hamburg Derneği’nin  bazı yönetim kurulu üyelerinin de haberi olmadan geçtiğimiz gün açıkladığı gazetehamburg’u hedef alan ve şahsıma karşı hakaret dolu  alçakça yazılan açıklamasına cevap vereceğim.
Gazetecilikte prensip vardır.Gazeteciliği bilen kişiler bilir.Bir meslektaşımızı hedef alan kurum,dernek açıklamalarını biz gazetehamburg’da  yayınlamadık.Yayınlamayacağız.
Hamburg’da kardeş sitelerden Avrupa postası ve Hamburg haber adlı siteler gazetecilik prensiplerine uyarak bu alçak  açıklamayı yayınlamadılar.
İsmini burada açıklamak istemediğim,bir haber sitesi ve bu sitede  yazılar yazan sözde bir medya duayeni arkadaş  bu derneğin yönetim kuruluna seçildikten sonra kendi ifadesiyle kendi bilgisi dahilinde yapılan alçak açıklamayı sitesinde yayınladı.Varsın yayınlasın.Ancak yayınlamakla orada şahsıma yönelik tüm suçlamalara da ortak olup, ispat etmek zorundadır.
Ben o,medya  duayeni denilen o arkadaşa bu alçak açıklamaya vereceğimiz cevabın sonunda  birkaç sorum olacak.O medya mensubu  sözde duayen olan bu arkadaş o,alçak açıklamada şahsıma yönelik sarf edilen  suçlamaları ispat ederse ben basın kartımı yırtarak gazeteciliği bırakacağım.Eğer o,ispat etmez ise tüm gazeteci arkadaşların huzurunda basın kartını yırtarak ilerleyen yaşında bu mesleği bırakmaz ise ben onu kamuoyunda münferit ilan edeceğim.
 
Konsolos memurunun kurnaz oyununa alet olmayacağız.
Galatasaray Hamburg derneğin de başkanlık yapmış,başkanlık yaptığı yıllar  yaptıklarını eleştirdiğimiz ve başkonsolosluk pasaport bölümünde vatandaşımıza gösterdiği bir Türkiye Cumhuriyeti memuruna yakışmayan tarz ve tavrını  sütunlarımıza taşımaya devam edeceğiz.
Galatasaray Derneği’ni kullanarak kendini kurtarma telaşına düşen Hamburg Başkonsolosluğun da görevli memur Abdullah Akar açığa alınana kadar ,değerli başkonsolosumuz Fatih Ak’a sunulmak üzere hakkında şikayetleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim.
Dış işleri ve Başbakanlığa  ayrı bir şikayet mektubunu ileterek onları da bu konuda göreve çağıracağım.
GS Hamburg Derneği’nin arkasına sığınarak bu alçakça açıklamada ,kendisi dışarıda kalıp,bizi dernek ile muhatap etme kurnazlık oyununa alet olmayacağız.
 
Gelelim Galatasaray ruhu ile bağdaşmayan bu alçak açıklamada gazetehamburg ve şahsıma atılan iftira,yalan kepazelik iddialara cevabımız
 
"ALÇAK AÇIKLAMA (1)"
MEDYA YAYINLARI OBJEKTİF OLMALIDIR
Belirli zamanlarda Gazete Hamburg adlı internet sitesinde Zafer Özpolat imzasıyla yayınlanan Galatasaray Hamburg Derneği eski Başkanları Abdullah Akar, Mehmet Günyar ve mevcut Eşbaşkan Kamuran Pelek hakkında yapılan yalan ve yanlış haberleri Yönetim Kurulu olarak dernek camiası adına şiddetle kınıyoruz.  Özgür basının objektif haber yapma mecburiyeti olduğunu, Derneğimizde öteden beri görev yapan değerli yönetici arkadaşlarımızın kulüp aşkıyla gönüllü hizmet verdiklerini hatırlatırız.

ALÇAK AÇIKLAMAYA CEVABIMIZ(1)
Evet medya yayınları objektif olmalıdır.Medya mensubu göreni yazmalıdır.Gözü kapalı medya olmamalıdır.
Peki nedir objektif olmadığımız?
Mehmet Günyar, GS Hamburg Derneği’nin en son başkanlarından Genel kurul kararı ve yetkisi olmadan  Hamburg Türk Toplumu(TGH) ‘ya derneğini üye ediyor.
Bu derneğin şimdiki başkanı Ziya Toprak tarafından sosyal medya da eleştiriliyor.Bu eleştirileri kendisine sorduğumuz Mehmet Günyar gazetehamburg’a (Kasette sesi var)
‘GS Hamburg derneği henüz TGH üyesi değildir.Genel kurul kararına bıraktık.Onun için TGH başvurusu parasını yatırmadık.’
TGH Hamburg Olağan üstü Genel Kurul’u yapılıyor.GS Hamburg Derneği ön sırada yer alıyor.Kendilerine soruyoruz.’Biz özel davet edildik.Geldik’
Konuyu TGH Başkan yardımcısı Ali Kurtuldu’ya soruyoruz…
‘GS Hamburg derneği TGH’nın seçimsiz genel kurulun da üye olarak kabul edilmiştir.Bugün 6 delege ile temsil edilmişlerdir.Biz kimseyi özel olarak çağırmadık’ Bu 6 delegeden bir delege oy kullanıyor.’Genel kurul var.Biz oy kullanmadık’ yanlışına düşerek cevap veriyorlar.
 
GAZETEHAMBURG BU YALANA GÖZ YUMMAZ.SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ OBJEKTİF GAZETECİLİK BUNLARI GÖRMEMEKMİDİR’
 
‘Biz bunu haber yapmışız.Bunu haber yapmak yalan haber de açıklamalarıyla yalan konuşan başkanınızın yalanını görmemeniz sizce objektif mi oluyor?
 
Şimdi sitesinde bu alçak açıklamayı haber yapan o medya duayenine soruyoruz.
Sende TGH genel kurulundaydın.Neden bunu görerek haber yapmadın.Senin objektif anlayışın alçak yazıları yayınlamak mı? Yoksa toplumu aydınlatıcı haberleri görmezlikten mi gelmek.Neden bir satır haber yazmadın.GS Hamburg’un TGH üyeliğini sorgulamadın.Neden korktun.
 
ALÇAK AÇIKLAMA(2)
1 Mart Pazar günü yapılan seçimli kongremizde, görevleri, kendilerine tahsis edilen özel bölümden toplantıyı takip etmek olduğu halde, sürekli olarak kongre divan heyetine sataşarak toplantının akışını etkilemeye çalışan Basının bir bölümünün sergilediği olumsuz tavır, üyelerimizin ve misafirlerimizin gözünden kaçmamıştır.


 
ALÇAK AÇIKLAMAYA CEVABIMIZ(2)
 
GS Hamburg Derneği genel kurulun da Divan başkanlığını yapan Sayın Süleyman Kayhan’a ne bir sataşma ,  nede bir söz söylemişsem namerdim.Aksini ispat etmezlerse namertler.
Sayın Süleyman Kayhan tüzükten bir bölüm okudu.Ben o bölümü kaçırdım.Yanımda oturan Mustafa Akpolat adlı arkadaşımız ‘Yorum yapma.Divan başkanı yorum yapmaz.Tarafsız olur’ deyince bende Süleyman Kayhan  ağabeyime tüzüğü yeniden oku abi.Ne olacak  diye söyledim.Bunun dışında ne müdahalem oldu.Nede divan başkanına olumsuz tavır sergiledim. Aksini söyleyen varsa ispat etmez ise NAMERDDİR
 
ALÇAK AÇIKLAMA(3)
 
Ayrıca, Kongrede Galatasaraylıların yalancı ve sahtekar olmadığını her zaman doğruları ve hakkı savunduğunu bu vesileyle gelinen süreçte TGH üyeliğine olumlu görüş beyan eden içerikte bir konuşma yapan ve oylama sonucu oy çokluğuyla üyeliğin olumlu onaylanmasında etkisi olan  Abdullah Akar’a konuşması anında tepki gösteren Basın mensubu birisi  hızını alamayıp genel kurulun havasını  Kongrenin kapanışında Ağza alınmayacak ifadelerle yüksek sesle hakaret ederek ( www.gazetehamburg.com isimli internet sitesinin sahibi Zafer Özpolat isimli şahıs) bozmuştur.
 
ALÇAK AÇIKLAMAYA CEVABIMIZ(3)
 
kendilerini eleştirdiğim başkan Mehmet Günyar ve Kamuran Pelek o gün orada yazdığım haber ile ilgili tek bir kelime  şahsıma söylememiştir.Hatta Kamuran Pelek başkan yardımcılığını kabul etmeyince yanına giderek onu ikna eden şaka ile ‘Sen olmazsan ben kimi eleştireceğim.Sen olmalısın’ diyen birisiyim. Konsolos Memuru Abdullah Akar beni ve haberimizi eleştirdiği zaman ne ona müdahalede bulundum.Ne de sözlü cevap verdim.Haberimizde Galatasaraylıları yalancılıkla suçlayan tek bir ifade yok.Başkanın söyledikleri ile yaptıklarının çelişkisini anlatan karşılığı yalan söylemek anlamına gelen  manşet haberimizdi.Onu da yukarda izah etmişim.Bu şahıs benim muhatabım değil,habere konu olan insan değildi.Benim o zatın konuşmasına müdahalem olduğunu ispat etmeyen namerddir.Aksini söyleyen münferiddir.
Başkanlık yaptığı dönemde maskesini düşürdüğüm için o küstah konuşmayı es geçtim.Bana karşı olan tavrını bildiğim için oralı bile olmadım.
Ona en güzel cevabı Behçet Algan vermişti.
‘HİÇ BİR YÖNETİM GENEL KURUL KARARI OLMADAN TGH’YA BU DERNEĞİ ÜYE YAPAMAZ’ Yani haberimizin özetini vurgulamıştı.Uzun söze gerek yoktu.
Sonra basın masasına oturduğumda şahsıma yönelik ‘Yalan haber yapıyorsun.Yalancısın.Yalakasın.’ gibi ağır ifadelerde bulunan konsolos memuru Abdullah Akar’a benim sözlü müdahalem oldu.Bir kimseye bu ifadeler kullanıldığın da ne yapılır.Onu da kamuoyuna bırakıyorum.Ben o düzeni bozan değil,o,düzeni bana sataşan konsolos memuru Abdullah Akar bozmuştur
 
                                                                          Devamı Yarın
 
 
 

Öffentlichkeitsfahndung nach Verdacht des räuberischen Diebstahls

Basketbol Dünya Şampiyonları Hamburg'da Olimpiyatlar İçin Isınıyor

Dr. Hans-Jochen Waitz, 80. Yaşını Senato Kahvaltısıyla Kutladı

Hamburg Polisi, Pastor Patrick Klein'i Onursal Komiser Olarak Atadı

Hamburg Limanı'nda Kruvaziyer Gemileri Emisyonlarına Sıkı Düzenleme Geliyor!

Bavyera Eyalet Meclisi, Çocuk ve Gençlerin Taciz İçerikli Görüntü Soruşturmacılarına Ek Ücret Vermeme Kararı Aldı

Özlem Değirmen, Fashion Week Türkiye’de Görkemli Defileyle Göz Doldurdu

Yalçın Çoban ve Hasan Arslan, Türk ve Azerbaycan Sinemasını Birleştirecek Büyük Anlaşmayı Duyurdu

Hamburg'da Dijital Matematik Eğitimiyle Öğrenci Başarısı Artıyor

Uni Mannheim'da Silahlı Saldırgan Polis Müdahalesiyle Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: "Hamburg'da Barış ve Uluslararası Hukuk Kürsüsü Kurulmalı!"

SPD-Altona, Altona'nın Ekonomik Geleceği İçin İş Dünyasını Bir Araya Getiriyor!

10 Euro'luk "Polis" Temalı Hatıra Parası Yakında Dolaşıma Girecek!

Arne Jacobsen Evi, Hamburg-Nord Belediye Başkanlığı'nın Yeni Yerleşim Yeri Olacak!

Münih Başkonsolosluğunda 23 Nisan Coşkusu! Çocuklarımızın Şiir ve Şarkılarıyla Renklendi

(Alman Dans Ödülü) explore dance – Netzwerk Tanz für Junges Publikum projesine verildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul ziyaretinde döner kesti

Hamburg, Tarihi ve Önemli Şahsiyetleriyle Yeniden Adlandırılıyor: Hammaburg-Platz ve Karl-Lagerfeld-Promenade Geliyor

UN Üyesi Ülkeler, Plastik Kirliliği İçin Kanada'da Toplandı: OceanCare Uyarıyor

Avusturya'da Hitler'in Doğum Evinde Beyaz Güller Bırakan Dört Alman Yakalandı

Hamburg 2023'te Kreuzfahrtta Lider: 1,2 Milyondan Fazla Yolcuyla Rekor Kırdı

Hamburg, Spitzensport İçin 8 Milyon Euro Yatırımla Ruder Federal Destek Noktasının Genişletilmesine Başladı

Vermisstenfahndung nach 41-jährigem Mann

Türk Öğrencileri "alle für EINE WELT für alle" Gelişim Politikası Okul Yarışmasında Ödüle Layık Görüldü

CERRAHPAŞA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

İbrahim Dizlek, "Gibi" Dizisiyle Exxen'de Oyunculukta Tam Not Aldı

Karnaval tadında şenlik

Quickborn - Unbekannte entwenden Gedenkstein zum Stadtjubiläum - Polizei sucht Zeugen

Yükleniyor

Öffentlichkeitsfahndung nach Verdacht des räuberischen Diebstahls

Basketbol Dünya Şampiyonları Hamburg'da Olimpiyatlar İçin Isınıyor

Dr. Hans-Jochen Waitz, 80. Yaşını Senato Kahvaltısıyla Kutladı

Hamburg Polisi, Pastor Patrick Klein'i Onursal Komiser Olarak Atadı

Hamburg Limanı'nda Kruvaziyer Gemileri Emisyonlarına Sıkı Düzenleme Geliyor!

Bavyera Eyalet Meclisi, Çocuk ve Gençlerin Taciz İçerikli Görüntü Soruşturmacılarına Ek Ücret Vermeme Kararı Aldı

  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false