FUTBOLDA KORKU, DAĞLARI BEKLEMEMELİ

Süper Lig bol gollü, bol coşkulu, bol olaylı başladı. Bu sezon, olağanüstü olayların da eklenmesiyle “yarın ne olacağı” endişesi kamuoyunda hâkim olmaya başladı.

Spor 6.09.2022 20:02:47 0
FUTBOLDA KORKU, DAĞLARI BEKLEMEMELİ
Süper Lig bol gollü, bol coşkulu, bol olaylı başladı. Bu sezon, olağanüstü olayların da eklenmesiyle “yarın ne olacağı” endişesi kamuoyunda hâkim olmaya başladı. Bir hafta içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun merkez binasına, hem de yönetim kurulu toplantıda iken yapılan silahlı saldırı, Galatasaray Adası’na düzenlenen silahlı saldırı ve son olarak Ankaragücü Beşiktaş maçında, bir taraftarın futbolculara yönelik gerçekleştirdiği fiziksel saldırı futbol atmosferini bir anda değiştirdi. Korku ve kaygıyı gündeme yerleştirdi.  
Eski Hakem Ahmet Çakar’ın “bu üç olayın tesadüf olmadığı” yönündeki analizine katılıyorum. Geçtiğimiz haftaki atmosfer sürerse Süper Lig’de kimsenin açıklayamayacağı, kimsenin hesabını veremeyeceği sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu da zaten kaostan hiçbir zaman kurtulamamış futbol iklimimizin rengini griden siyaha çevirebilir.
Futbola dönecek olursak dört büyük takımın şampiyonluk yolunda mesafe kat edeceği, Konyaspor’un, Başakşehir’in, Gaziantep FK’nın ve Adana Demirspor’un zirveyi zorlayacağı, en azından büyüklere zorluk çıkartacağı görülüyor. Yine de bir öngörü gerekirse şampiyonluk yarışının Beşiktaş’la Fenerbahçe arasında geçeceğini söyleyebilirim. Sanırım, bu yıl en fazla gol kaydedecek takım şampiyon olacak. Şampiyonluk da gol atma yarışına dönüşecek. Dolayısıyla hangi kulüp maç başına ortalama üç gol düzeyine yaklaşırsa şampiyon da o olacak. 
FİZİKSEL ŞİDDETE “DUR!”
Futbol hayatın içindeyse ve hayatın içinde şiddet varsa elbet futbolda da şiddet olacak. “Şiddet olmasın.” demek tabii ki saf bir hümanist rüyadır ama bu daha çok şiddetin niteliğiyle ilgilidir. Sözlü ve psikolojik şiddet, fiziksel şiddete evrildiğinde oluşacak kanlı akıntının içine kimleri alacağı bilinmez. Kesinlikle fiziksel şiddete futbolda izin verilmemeli, buna kalkışanlara en ağır ceza verilmeli. Gerisi lafügüzaftır.

 
 
  
 

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Yükleniyor

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

  • Cuma 4.1 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu