Frankfurt, Eskişehir'i, bir meydana ismini vererek onurlandırdı

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen ve 'Eskişehirplatz / Eskişehir Meydanı' açılış töreninde konuşan Frankfurt Mainz Belediye Başkanı Peter Feldman, Eskişehir'e iki kez gittiğini ve bu kentin Türkiye'nin ortasında modern, dinamik

Almanya 2.09.2021 21:54:43 0
Frankfurt, Eskişehir

Feldman, bu mucize kentin yaratıcı ve çok sevilen kahramanının, Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen olduğunu vurguladı.

Büyükerşen'den sık sık 'Abi' diye söz eden Peter Feldmann, 23 Nisan 2013 günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda imza ile başlayan bu dostane ilişkilerin, pandemi sonrasında daha aktif gelişeceğine olan inancını ifade etti ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Frankfurt Belediye Meclisi Başkanı Türkiye  kökenli yerel politikacı Hilime Arslaner ise konuşmasında, Büyükerşen sayesinde Eskişehir'in sadece kendi vatandaşlarına değil, Türkiye'nin dört bir yanına eğitim yoluyla yarım asırdır hizmet verdiğini hatırlattı.

Yılmaz Büyükerşen'in sadece bir belediye başkanı olmadığına vurgu yapan Arslaner "O aynı zamanda bir eğitim bilimcisi, bir sanatçı, bir gazeteci bir yazar ve düşünürdür. Türkiye'nin çok sevilen bir şahsiyetidir" dedi.

T.C Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer , iki şehir arasında ilişkilerin 8 yıl içinde bu denli gelişmesinin, 1Eylül'de böylesi güzel bir meydana Eskişehir isminin verilmesiyle, adeta taçlandığına işaret etti. Başkonsolos ayrıca eşinin de Eskişehirli olduğuna vurgu yaparak, dostane ilişkilerin çok yönlü gelişmesi için, birlikte düşünmeye hazır olduklarını kaydetti.

Törene, mesaisindeki yoğunluk nedeniyle katılamayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Büyükerşen'i, Eskişehir'in fahri temsilcisi Gazeteci Mehmet Canbolat temsil etti.

Büyükerşen'in, Mehmet Canbolat tarafından Almanca okunan mesajında: "Kardeşlik ilişkimizin bugün bu meydanla ulaştığı konum, sevindiricidir. Dileğimiz, en kısa sürede, salgın nedeniyle kesintiye uğrayan yüz yüze ilişkilerimizin de en kısa sürede yeniden devam ettirmektir. Hedefimiz, gençler arasında değiş tokuş yaparak, geleceğin işbirliğinin temelini bugünden atabilmektir. Kültür alanında daha yoğun işbirliğine yönelmeliyiz. Hepsinden önemlisi, iki şehir arasında ticari işbirliği projelerini yaşama geçirmek, birlikte üretip, doğan artı değeri birlikte paylaşabilmek isteriz. Meydanımızın, sadece iki kent arasında değil, farklı kültürler arasında da dostane ilişkilerin gelişmesine bir katkı sunmasını arzu ediyorum. En kısa zamanda, Frankfurt'a bir heyetle gelip, meydanımızı görmek, orada birlikte projeler üretmek niyetindeyiz. Emeği geçen herkese, gerek şahsım gerek Eskişehir halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Törende, Frankfurt Mainz Belediye Başkanı Peter Feldmann, Büyükerşen'e iletilmek üzere, günün anısına meydana asılan tabeladan birini, Eskişehir Fahri Elçisi Gazeteci Mehmet Canbolat'a takdim etti.

Mehmet Canbolat ise, Büyükerşen'in Eskişehir adına Almanya 'ya gönderdiği özel işleme nazar boncuğunu sunarken, "Dostluğumuz kem gözlerden korunsun ve ilişkilerin yolunu aydınlık kılsın" mesajını dile getirdi.

Törendeki konuşmaların ardından meydanın iki yanına asılan 'Eskişehirplatz' adlı tabela ile, meydan resmi bir kimlik kazanmış oldu. Taraflar 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bu dostluğun bir meydan ile perçinlenmesine yönelik güzel dileklerini ifade ettiler.

Törende Avrupalı Eskişehirliler Derneği Yönetim Kurulu da hazır bulundu. Katılımcılarından iki Eskişehirli kadın, törende çok duygulandıklarını vurguladılar. Törendeki bir sürpriz isim ise, Frankfurtlu Jan Anton Schierkolk isimli bir genç oldu. Açılışa Eskişehirspor forması ile gelen Frankfurtlu Alman genci, 4 yıl Eskişehir'de yaşadığını ifade etti.


Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli