Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği İftar verdi.


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği, lurup semtindeki dernek lokalinde düzenlediği iftar yemeği ile iş, siyaset, sivil toplum ve spor derneklerinin temsilcilerini bir araya getirdi. Dernek başkanı Mehmet Özlü ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğini yaptığı etkinliğe Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Ali Şimşek, Hamburg Konsolosluğu Eğitim Ateşesi Lütfü Dede, basın mensupları, iş insanları ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

 

İftar yemeği öncesinde dernek lokaline gelen misafirler Mehmet Özlü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ardından iç salona geçen konuklar, hoşgörü ve birlik-beraberlik mesajlarıyla dolu bir iftar programına katıldılar. Mehmet Özlü'nün selamlama konuşmasının ardından Ankara Camii ve Külliyesi uzman İmam Hatibi Nuh Küyük ve Ditib Hamburg Merkez Mescidi Aksa Camii din görevlisi Mesut Bayar, konuşmalarıyla Ramazan ayının önemini vurguladılar ve yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü ve diyalogun önemine değindiler.

 

İftar duasının ardından birlikte açılan iftar yemeği, titizlikle hazırlanmış yemeklerin davetlilere sunulmasıyla devam etti. Yemeklerin ardından kısa bir konuşma yapan dernek kurucu üyesi Ali Akdemir'in ardından sözü alan SPD milletvekili Ali Şimşek, geçmiş dönem çalışmalarını anlatarak göçmenlerin seçimlerde oy kullanmalarının önemine vurgu yaptı. Hamburg Konsolosluğu Eğitim Ateşesi Lütfü Dede ise ana dil eğitimi ve Türkçe derslerine katılımın önemine değindi.

 

İftar yemeğinden sonra ikram edilen çay ve kahve eşliğinde devam eden tanışma ve sohbetler, geç saatlere kadar sürdü.