Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, 15 Temmuz gecesi Almanya’nın Wuppertal kentinde ringe çıkıyor.
33 yaşındaki Arjantinli Juan Rodolfo Juarez’le karşılaşacak Fırat Arslan rakibiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Rakibim yetenekli bir sporcu son maçını geçen hafta Arjantin'de gerçekleştirerek kazandı. Dolayısıyla antrenmanlı, yeni bir karşılaşmaya hazır kondisyona sahip. Önümüzdeki Kasım ayında jübile maçına çıkmayı planlıyorum. Dünya çapında önemli bir rakip ile jübile karşılaşması yaparak boks hayatıma son noktayı koymak için hazırlıklar yapıyorum. O maça kadar formda kalabilmem ve dünya sıralamasındaki yerimi üst sıralarda tutabilmek için bir ara maçı yapmam gerekiyordu, bu yüzden önümüzdeki karşılaşmaya çıkma kararı aldım.” şeklinde konuştu.
“Bu maçı alacağız”
Menajer Deniz Gemici Serrano ise kolay bir karşılaşma olmayacağını belirterek Juarez’in sert ve nakavtçı bir boksör olduğunun altını çizdi. Serrano “Çıktığı karşılaşmaların çoğunu nakavtla sonlandırmış olan indirici yumruklara sahip olan bir sporcu ancak Fırat Arslan, kazandığı başarılar ve dev maçlar ile bu tür rakipleri rahatlıkla geçebilecek yeteneğe sahip bir boksördür. O yüzden karşılaşmayı alacağımızdan eminim.” ifadelerini kullandı.
“Fırat Arslan, bir önder”
Basın Danışmanı Vedat Alyaz ise Arslan'ın şu an dünya sıralamasında altıncı sırada yer aldığını belirterek “Fırat Arslan'ın elde etmiş olduğu dünya şampiyonluk kemerlerini kazanabilecek boksörleri henüz çıkaramadık. Kendisi Türk profesyonel boksunda bir önderdir ve gençlere rol modeldir. Umarız ki en kısa zamanda onlarca dünya şampiyonu çıkararak dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırırız.” vurgusu yaptı.
14 karşılaşmayı nakavtla kazandı
Juan Rodolfo Juarez, bugüne kadar çıkmış olduğu karşılaşmaların yirmisini kazandı. Bu karşılaşmaların 14'ünü nakavtla sonlandırdı. Juarez, iki kez de WBC Latino şampiyonluk maçına çıkmış olan tecrübeli bir boksör.
Altona’da “Tüylü” Taşınma
Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”
Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu
Bremen Okullarında Kalite Atağı
Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu
Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek
“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor
Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor
Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur
Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu
Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor
Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu
DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR
Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım
Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!
Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü
Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”
Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”
Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi
Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede
Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok
Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi
Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk
Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme
Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor
Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü
Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği
Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor
Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm
“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek