Almanya'da yaşayan Türk oyuncu Sibel Kekili, "Rostocken" adıyla çekilecek yeni bir sinema filmi için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Alman yapımı filmde başrolü Florian Lukas ile paylaşacak olan Kekilli, "Sibel" isminde genç bir Türk kadınını canlandıracak.
Senaryosunu Arion Ahrens ve Mathias Schwerbrock'un yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Marc Rothemund oturacak. "Rostocken" filminin 2019 yılında çekilmesi planlanmış, ancak proje o dönem hayata geçirilememişti.
SİBEL VE THIES'İN ÖYKÜSÜ
"Rostocken" filminin çekimlerine önümüzdeki aylarda başlanacak. Yapım, "Rostock-Lichtenhagen olayları"nı beyazperdeye taşıyacak. 1992 yılının ağustos ayında Doğu Almanya'nın Rostock kentindeki bir mülteci yurdu aşırı sağcılar tarafından kuşatılıp ateşe verilmiş, 1 yıl sonra ülkedeki sığınma yasaları değiştirilmişti. Filmde tüm bu yaşananlar, Sibel (Sibel Kekilli) ve Thies (Florian Lukas) karakterleri üzerinden anlatılacak. NEFRETİN SEMBOLÜ
1992 yılında yaşanan olaylarda mültecilerin kaldığı binanın alevler içindeki görüntüsü bütün dünyada dehşetle izlenmiş, 'Rostock' şehri yabancılara duyulan nefretin sembolü olmuştu.
Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”
Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor
27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait
Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi
Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ
Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek
Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor